София. За четвърта поредна година Библиотеката на София се включва

...
София. За четвърта поредна година Библиотеката на София се включва
Коментари Харесай

София: Столична библиотека с планинско четене и библиобус на Еньовден

София. За четвърта поредна година Библиотеката на София се включва като сътрудник в честванията по случай Еньовден, проведени от Национален комитет „ Петър Димков ” и Дирекция „ Политическа партия Витоша ”. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община .
Традиционно празникът ще стартира в 08.00 ч. от Княжево (градинката на посл. спирка на тр. № 5) с туристически поход по маркираната пътека „ Aлея на билките ” с мисли на Петър Димков на 23 май.
Фолклорната стратегия ще започва в 12.30 ч. на естрадата пред хижа „ Момина канара “, където всички гости на планината ще могат да вземат присъединяване и във възстановката на остарели национални традиции – провиране под арка от 77 и половина билки, „ медена питка ”, ръсене с „ мълчана вода ” и други Ще бъде даден и стартът на състезанието за детска рисунка „ Нарисувай ми билка ”.

Столична библиотека се включва в празника с:
- Планинско четене с поетите Йордан Евтимов, Лъчезар Лозанов и Георги Гаврилов;
- Интересни заглавия от издания на Петър Димков, съхранявани във фонда на Столична библиотека, както и такива, свързани с празника, билките и природосъобразния метод на живот;
- Фотоизложбата „ Очи сред клоните ”, в която създателят ѝ Алпер Османов демонстрира посредством фотообектива горски претекстове с акцент животни от дълбините на горите;
- Библиобус, в който искащите могат да стана читатели на Библиотеката на София и да си вземат книги;
- Планинска къщурка на „ Момина канара ”, заредена с нови книги;
- Безплатни едногодишни читателски карти, осигуряващи цялостен достъп до ресурсите на Столична библиотека.
Събитието е част от самодейността на Столична библиотека „ Библиотека в планината ” и акцията „ Зелени пътеки към библиотеката “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР