София. Възможностите за развитие на сътрудничеството между България и Азербайджан

...
София. Възможностите за развитие на сътрудничеството между България и Азербайджан
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева и председателят на Групата за приятелство с България в Милли Меджлиса на Азербайджан обсъдиха възможностите пред двустранното сътрудничество

София. Възможностите за развиване на съдействието сред България и Азербайджан разискаха ръководителят на Народното събрание (НС) Цвета Караянчева и ръководителят на Групата за другарство с България в Милли Меджлиса на Азербайджан Рауф Алиев, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание . Делегация на Групата за другарство с България в Милли Меджлиса е на посещаване в България по покана на ръководителя на Групата за другарство България – Азербайджан в 44-тото Народно заседание Хамид Хамид.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева увери госта, че обичайно положителните връзки сред двете страни ще продължат да се задълбочават и ще стават още по-динамични. Тя акцентира значимостта на съдействието в региона на културата, туризмът, енергетиката и в другите сфери на стопанската система. Цвета Караянчева напомни резултатите от визитата на премиера Бойко Борисов в Баку и означи, че първата постоянна въздушна линия сред България и Азербайджан ще подтиква туристическия продан сред двете страни.
Председателят на Групата за другарство с България в Милли Меджлиса на Азербайджан Рауф Алиев уточни, че България е дружеска страна и изрази удовлетворение, че тя сега ръководи Съвета на Европейски Съюз. Той акцентира, че е значимо двете страни да гледат напред и да развиват връзките си в сферите на енергетиката, превоза, новите технологии, културата и спорта. Постигнатата сред България и Азербайджан договореност ще разреши от 2020 година страната да получава 1 милиарда куб. метра азербайджански природен газ годишно, уточни гостът.
Посланикът на Република Азербайджан Наргиз Гурбанова съобщи на диалога, че отношението в България към нейната страна постоянно е било доста топло, без значение от това кой е управлявал. Тя означи смисъла на взаимоотношението сред двете страни в региона на превоза и означи, че съдействието е за богатството на двата народа.
Председателят на Групата за другарство България – Азербайджан в Народното събрание Хамид Хамид заяви, че с неговия сътрудник Рауф Алиев са решили сред двата Народното събрание да се проведат шампионати по футбол и тенис.
България и Азербайджан би трябвало да не престават да работят за разширението на връзките си в стопанската система, спорта, туризма и енергетиката. Това разискаха народните представители от Групата за другарство България – Азербайджан и делегацията на Групата за другарство с България в Милли Меджлиса на Азербайджан. Тема на диалога беше развиването на парламентарното съдействие сред двете страни, както и партньорството в съответни области. Българските депутати показаха като образец разкритите преди дни директни полети сред Баку и София. Те ще доведат до задълбочаване на връзките сред двете страни в доста сфери като туризъм, бизнес, обучение и спорт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР