София. Във връзка със започналия най-голям мюсюлмански празник Еид ал-Адха,

...
София. Във връзка със започналия най-голям мюсюлмански празник Еид ал-Адха,
Коментари Харесай

Председателят на АБВ Румен Петков и Монсиф Шеркауи Жауад, пълномощен министър на Кралство Мароко в София, обсъдиха икономически и политически теми от общ интерес

София. Във връзка със почналия максимален мюсюлмански празник Еид ал-Адха, ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков и Монсиф Шеркауи Жауад, заместител - началник на задачата и краткотрайно ръководещ на Посолството на Кралство Мароко в София, разискаха стопански и политически тематики от общ интерес. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ .
Петков и Жауад разговаряха за Плевен и Агадир, като побратимени градове от 1996 година и дейните връзки тогава в областта на културата и стопанската система. Жауад изрази благодарност за това, че първата млекарска фабрика в Мароко е построена от плевенски експерти в Агадир. Председателят на Политическа партия АБВ сервира поздравления по отношение на празника и предложения делегация от посолството да посети град Плевен.
В хода на диалога бе подчертана нуждата от възобновяване на икономическите и търговски връзки сред двете страни, което Политическа партия АБВ инициира като част от външнотърговската тактика на България. Мароко демонстрира специфичен ползи към подготовката на бакалаври и магистри от висшите образователни заведения в България, изключително от филантропичната медицина и селското стопанство.
В умозаключение, Монсиф Шеркауи Жауад изрази готовността си за продължение на съдействието и двустранните срещи през месец септември, към този момент и с присъединяване на Н.Пр. Закия Ел Мидауи, дипломат на Кралство Мароко в България. Жауад изрази утвърждението си от политиката на Политическа партия АБВ във връзка с арабските страни и наклонността на доближаване, възприета от нейните ръководители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР