София. Върховният административен съд потвърди заповед на кмета на Карлово

...
София. Върховният административен съд потвърди заповед на кмета на Карлово
Коментари Харесай

Върховният административен съд задължи собственика на Първа текстилна фабрика на името на Евлогий Георгиев в Карлово да я обезопаси и реставрира

София. Върховният административен съд удостовери заповед на кмета на Карлово Емил Кабаиванов, с която притежателят на Първа текстилна фабрика на името на Евлогий Георгиев е длъжен да обезопаси и алармира по подобаващ метод зоната пред фасадата на постройката, с цел да се предотвратят произшествия. Това оповестиха за Радио „ Фокус “-Пловдив от Община Карлово. Съдът задължава още притежателя „ Булгарлизинг Бургас “ АД да извърши консервация и реституция на източната част на постройката, като авансово се реализира в детайли архитектурно снимане, фотодокументиране и планова документи за консервационно-реставрационни и ремонтни работи и се показа за координиране в Министерството на културата. Съгласно Закона за културно завещание притежателят би трябвало да изготви и показа в Министерство на културата графична, текстова и фотодокументация на западната част на постройката, за разглобяване и следваща реорганизация по достоверни данни на недвижимата културна полезност.
В случай, че Заповед №432 от 08.04.2015 година на кмета доктор Емил Кабаиванов не бъде изпълнена непринудено, Община Карлово има право да предприеме всички възможни от закона дейности за нейното осъществяване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР