София. Валута и злато с левова равностойност над 900 000

...
София. Валута и злато с левова равностойност над 900 000
Коментари Харесай

Валута и злато за над 900 000 лева са задържани от митнически служители на МП Калотина

София. Валута и злато с левова равноценност над 900 000 лв. са арестувани от митнически чиновници на Митнически пункт (МП) Калотина при четири обособени случая от последните дни. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници. 50 000 недекларирани евро задържаха митнически чиновници от митнически пункт Калотина при инспекция на лек автомобил с турска регистрация. На 14 юли 2017 година на трасе „ входящи леки коли и рейсове " пристигнала кола с немска регистрация, ръководена от турски жител. В автомобила пътували и брачната половинка и двете му деца. При щателна митническа инспекция в купето на колата били открити общо 43 400 евро, най-вече в едри купюри. У самия лидер митническите чиновници открити още 6 600 евро, с което общата сума на арестуваната валута доближава 50 000 евро. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница Столична. Сключено е съглашение сред подсъдимия и прокуратурата, което съглашение е утвърдено от Районен съд Сливница. Наложено му е наказание- 5 месеца отнемане от независимост, което е отсрочено с 3 год. изпитателен период. Укритата валута е отнета в интерес на страната.
При други два случая митнически чиновници от Митнически пункт Калотина иззеха надлежно 181 750 евро и 200 950 евро от двама пасажери - З.Б. и О.Е., с двойно поданство - турско и белгийско. На 10 юли 2017 година, при влизане в страната през Митнически пункт Калотина, двамата не заявили пренасяните от тях парични суми. Районна прокуратура Сливница е изготвила обвинителни актове по член 251, алинея 1 от Наказателен кодекс.Предстои съдът да дефинира дата на правосъдни съвещания по формираните каузи.
Наказание от пет месеца „ отнемане от независимост ", с изпитателен тригодишен период е наложено от съда на австрийския жител Ю.С. Той се е признал за отговорен и е сключил съглашение с Районна прокуратура- Сливница за това, че на 6 юли 2017 година, към 20 ч., при влизане от Република Сърбия в Република България, на Митническия пункт Калотина, не извършил задължението си за обявление на произведения от благородни метали. При митническата инспекция у него били открити 29 предмета от жълто злато с общо тегло 964,83 гр., чиято стойност възлиза на 65 974,93 лева Предметът на закононарушението е лишен в интерес на страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР