София. В комисията за борба със сивата икономика и контрабандата

...
София. В комисията за борба със сивата икономика и контрабандата
Коментари Харесай

Парламентарната комисия за борба със сивата икономика ще изготви доклад за нелегалния реекспорт на лекарства, който ще предостави на Прокуратурата

София. В комисията за битка със сивата стопанска система и контрабандата пристигнаха представители на АБВ, които дадоха обстойни и доста подробни пояснения по какъв начин би могъл да се позволи казусът с незаконния реекспорт и търговията за медикаменти. Това сподели на брифинг в Народното събрание депутатът от „ Обединени патриоти “ и ръководител на комисията за битка със сивата стопанска система и контрабандата Емил Димитров, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Ще приложа разбора им към отчета, който комисията ще изготви и ще показа на останалите комисии и на Прокуратурата “, съобщи той. „ Част от въпросите, които ще зададем през днешния ден на основния прокурор ще бъдат също подбудени от този разбор “, разяснява Емил Димитров. „ Агенцията за медикаментите няма задоволително пълномощия да ревизира сектора. Хората отиват да си купят медикаменти, които се оказва, че отсъстват. Принудени са да ги заплащат от джоба си на скъпи цени. Редица участници в пазара осъществят големи облаги, връщайки същите медикаменти в чужбина “, изясни депутатът.
Лидерът на АБВ Константин Проданов съобщи: „ Въпросът за легалния и незаконния реекспорт на животоспасяващи и животоподдържащи лекарства е извънредно значим, а е подценен в общественото пространство. Проблемът е сериозен, има и финансови и доста по-сериозни измерения - за човешки животи “. „ По експертни оценки се осъществя реекспорт от порядъка на 400-450 млн. на такива лекарства. Засегнати са, както онкоболни, диабетици и хора с доста други съществени болести “, сподели още той.
Биляна ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР