София. В България се забелязва почти удвояване на положителните оценки

...
София. В България се забелязва почти удвояване на положителните оценки
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл“: В България се забелязва почти удвояване на положителните оценки към новоизбрания френски президент Емануел Макрон

София. В България се вижда съвсем удвояване на позитивните оценки към новоизбрания френски президент Емануел Макрон, който се употребява с +43 чиста стойност, по отношение на предшественика му от преди две години - който се употребил с +25. Това сочат данни за отношението към международните водачи на водещата световна изследователска асоциация „ Галъп интернешънъл “ в партньорство с УИН, която разгласява данни от международно относително проучване в 55 страни. По-голямата част от българите имат позитивно отношение към папа Франциск (57%) против единствено 5%, които имат отрицателно мнение за него. Нетната стойност на България по въпроса е +52 (57% - 5%), което подрежда страната ни в топ 20 по този индикатор по отношение на всичките изследвани страни.
От 2015 до 2017 година чистата стойност за канцлера на Германия Ангела Меркел понижава съвсем 3 пъти (от +30 на +11), което най-вероятно се дължи и на политиките във връзка с бежанците, които тя водеше през последните години.
У нас отношението към Владимир Путин (+25) е по-позитивно от това към Тръмп. Оценките за американския водач у нас са мощно отрицателни, като той се употребява с -23 пункта отрицание.
Сред интервюираните в България Реджеп Ердоган получава най-негативните оценки, които го слагат на последно място от тестваните международни водачи с -53 пункта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР