София. Ученици и студенти участват в Национално състезание по водене

...
София. Ученици и студенти участват в Национално състезание по водене
Коментари Харесай

Ученици и студенти участват в Национално състезание по водене на парламентарен дебат, организирано от Народното събрание по повод 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция

София. Ученици и студенти вземат участие в Национално съревнование по водене на парламентарен спор, проведено от Народното събрание във връзка 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Надпреварата, която е на тематика е „ Лисабонският контракт сполучливо замества контракта за европейска конституция и не пречи на задълбочаването на европейската интеграция “, се провежда в партньорство с „ Асоциация Дебати България “. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
В рамките на самодейността са проведени няколко дебата като най-добре представилите се тимове ще вземат участие във финала на надпреварата, който ще бъде от 11.30 часа на 15 април 2019 година в пленарната зала на Народното събрание. Победителите в Националното съревнование ще бъдат наградени от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Кристиан и Иво Харманджиеви се показаха най-добре на първия от поредицата диспути, който се организира на 4 април 2019 година в София. Учениците от Първа британска гимназия в София, подчертаха, че Лисабонският контракт съставлява максимума на обединеност, която Европа може да има, макар многото нации, култури и езици. Те опазиха и тезата, че популизмът се възползва от неустойчивостта и от страховете на хората в Европейски Съюз.
Анастасия Радева и Момчил Пачев завоюваха втория спор на 5 април 2019 година в Плевен. В ревютата си те показаха, че конституцията на Европа се разграничава с това, че тя изцяло преглежда всички законови актове и политики, правейки ги по-актуални и съответстващи към днешните проблеми на Общността.
Лисабонският контракт предлага доста добра рамка, в която евроинтеграцията може да продължи, обявиха в ревютата си Алекзандър Бъчваров и Тодор Рогошев от тима, който завоюва районния спор в Пловдив. Договорът от Лисабон по никакъв метод не пречи на европейската интеграция, само че централизираната власт, която се предлага с него не може да се оправи с районните проблеми, показаха младежите.
Дебати в границите на надпреварата ще има на 10 април 2019 година в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и на 12 април 2019 година в Нов български университет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР