София. Трябва всяка една държава на Балканите да бъде присъединена

...
София. Трябва всяка една държава на Балканите да бъде присъединена
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Всяка една държава на Балканите трябва да е свързана с магистрала и жп връзка с всички останали

София. Трябва всяка една страна на Балканите да бъде присъединена с жп линия и автомагистрала с всяка една друга, както ние сме свързани със Скопие, с Белград, с Тирана, надлежно пък те между тях. Всяка една страна на Балканите би трябвало да е с достъп до всяка една друга. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на откриването на Българо-полския бизнес конгрес в София Тех парк, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Разбрахме се един път в годината да вършим двустранни срещи, с цел да може, в случай че има неразрешени проблеми, да ги позволяваме. България и Полша сме едни от страните, които сега сме над европейското развиване по растеж на стопанската система. Полагаме доста старания и във фермите, и в това, което в България се опитваме да създадем – понижаване на административната тежест “, регистрира българският министър председател. По думите му вложенията, които се вършат в България, към този момент са основно в промишлеността – фабрики, заводи, в стопанската система. „ Огромен рекорден експорт имаме тази година “, уточни той. „ Ние с Полша сме от една рогозка - минали сме през социализъм, минали сме през Варшавски контракт, през Съвет за икономическа взаимопомощ, взели сме си поуките, няма друга опция с изключение на Европейски Съюз. Така че ще подхождаме с общи старания, с толеранс и с схващане, с почитание към тези, които са дали повече пари за кохезия и присъединение, само че и несъмнено - със отбраняване на нашия престиж и достолепие. Тези два процеса би трябвало да бъдат дружно и аз се надявам, че всички в Европа знаем, че солидарността и единството са най-хубавият път за всички страни в Европейски Съюз, ние без тях не можем и те без нас не могат “, съобщи още министър председателят Борисов.
Весела ПЕТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР