София трябва да има кмет, който да я разбира и

...
София трябва да има кмет, който да я разбира и
Коментари Харесай

Вили Лилков: София трябва да има кмет, който да я разбира и познава и да е политик

„ София би трябвало да има кмет, който да я схваща и познава, да има експертиза и да е политик. Софийският кмет е доста значима политическа фигура и човек, който не е заемал политически позиции и не се е сблъсквал с политиката доста мъчно би управлявал подобен град. София не е място, на което някой ще се упражнява, тъй като преди няколко месеца се е сетил, че желае да е кмет “, сподели в предаването „ Лице в лице “  претендентът за кмет на София Вили Лилков , повдигнат от коалиция „ Синя София “.

ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия към момента не са обявили номинациите си

По думите му „ Топлофикация-София “ се нуждае от сериозна рационализация в цялата мрежа – от производството, генерация, до преноса и събирането на парите.

„ Последните години, в които тя имала позитивен финансов резултат са 2012-2013 година 10 години тя натрупа загуби и към този момент надвишават 1,5 милиарда лева Освен това, тя е сложена в клещи на страната от позиция на установяване на цената на парното и доставките от „ Булгаргаз “ и всичко това води до доста проблеми. Оценката на американския съветник демонстрира, че би трябвало да се влагат към 860 млн. евро. Би трябвало страната да помогне в този проблем, да си партнира с общината и да се стартира една политика – от държавни дотации за топлоенергия към държавни и общински вложения за когенерация, рационализация и съществени финансови поправки “, уточни Лилков. 

Според него проблемите с канализацията и водоснабдяването в София могат да се решат. По думите му „ Софийска вода “ би трябвало да показа амбициозна финансова стратегия и бизнес проект за идващите години. 

Обективността на публицистичния проект за новинарското отразяване в предизборната акция ще бъдe спазвана от краткотрайно изпълняващия длъжността шеф на новините Ралф Бартолайт и от Редакционната гилдия на съдебномедицинска експертиза

Участието на претендентите за кметове и общински съветници в границите на предизборната акция за локалните избори на 29 октомври в „ Лице в лице “ е изцяло гратис и се организира по правилник, направен от bTV. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР