София. Тежка катастрофа стана на фаталния петък 13-и на в

...
София. Тежка катастрофа стана на фаталния петък 13-и на в
Коментари Харесай

Фатален петък на пътя

София. Тежка злополука стана на съдбовния петък 13-и на в региона на Вакарел. Пътнически рейс на компания " Юнион Ивкони ", пътуващ от Бургас за София се прекатурна. При случая починаха 6 души, а 23, измежду които и дете, бяха ранени. Повече от 14 коли за спешна помощ извозваха ранените до разнообразни столични лечебни заведения. Екипи на столичната полиция започнаха организация на придвижването на региона на влизане в София откъм Автомагистрала „ Тракия “ за обезпечаване на трасета за бързо прекосяване на медицинските коли с потърпевшите. По думите на шефът на „ Юнион Ивкони “ Георги Атанасов случаят е настъпил, откакто лек автомобил е блъснал пътническия рейс и при удара е избутан от пътя.
Транспортният министър Ивайло Московски заяви, че два екипа на ИА „ Автомобилна администрация “ са били на мястото на случая, а различен екип от проверяващи е бил изпратен в офиса на фирмата-превозвач „ Юнион Ивкони “. До момента е открито, че рейсът има уверение за техническа редовност, техническият обзор е от 6 февруари 2018 година и разполагаме с видеозаписи от неговото осъществяване. Екипът на ИА „ Автомобилна администрация “, който е изпратен в компанията, е установил, че рейсът има годен пътен лист с двама водачи записани за маршрута, единият, от които е управлявал по време на случая. Той има годни карти за подготовка и за психическа валидност, както и годна цифрова карта, в която се записва работното време на лидера.
Регионалният министър Николай Нанков разяснява, че пътната инфраструктура не е причина за случая на Автомагистрала „ Тракия “. Той заяви, че разбор на характерностите на сектора е посочил, че той е в положително положение от позиция на асфалтово покритие, маркировка и мантинели.
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев , който бе на мястото на случая, посочи, че повода за него към този момент е конкретизирана с наблюдаващия прокурор. „ Има прикосновение сред два леки автомобила и рейса, който е карал в естественото платно “, сподели Радев. Министърът изрече съболезнования на околните на починалите и разясни, че следствието продължава.
Гл. секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов уточни, че двамата водачи са дали своите показания. „ Данните са, че автомобилът е влезнал в странично прикосновение с рейса, оттова са последвали идващите придвижвания на рейса към канавката, само че това би трябвало да се удостовери с автотехническите експертизи “, съобщи гл. комисар Маринов.
Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев благодари на Спешната здравна помощ, която е била извънредно съответна. По думите му сега се работи по извънредно професионален метод. Министърът заяви и в кои лечебни заведения са настанени потърпевшите.

Пълен лист на прегледаните и приети в болница пациенти, по информация на лечебните заведения:

УМБАЛ „ Света Анна “ – София – 10 потърпевши - трима мъже и седем дами:
Най-тежко потърпевши са П.К. (45г. ) и М.Д., които са с политравма - шийна, гръбначна, гърди и стомах.
- П.У. е с политравма – шийна, гърди, стомах.
- Г.М. е с политравма – фрактура на хумери, скалпова рана.
- Ц.С на 58 година, З.З на 38 година и Д.Г. на 23 година са с фрактури на ръцете.
- Н,М на 25г., И.К. и Н.Д на 29 година са с охлузвания по лицето и тялото.

УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ – 4-ма потърпевши:
- дете на 13 година Р. Ч., признато в детската реанимация;
- жена Й. С., на 48 година, приета в болница в хирургията;
- жена Е. Ч. на 49 година, настанена в травматологията;
- мъж на 40 година на Д. Я., обработен и освободен от болничното заведение

ВМА – 3-ма потърпевши без заплаха за живота:
- жена Е.Н. на 62 година
- жена И.Б. на 24 година
- жена Ж.Н. на 33 година

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда – 4-ма потърпевши в устойчиво положение:
- мъж С. Р. на 47 година
- мъж С. А. на 29 година
- жена Д. Д. на 30 година
- жена Д. И. на 43 година

УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ “ – 3-ма потърпевши:
- момиче Н. И. С. на 19 година прието в болница с комоцио и ще остане под наблюдаване
- жена С. Д. на 74 година – с повърхностни рани и напуснала лечебното заведение
- жена С. С. К. на 53 година - с повърхностни рани и напуснала лечебното заведение

УМБАЛ „ Софиямед “ – двама потърпевши:
- мъж В. Г. на 33 година
- жена В. С. на 40 година (пострадала при удар сред лекия автомобил, в който е пътувала, и автобуса)

Националният център по трансфузионна хематология разполага с задоволителни количества кръв и кръвни съставки, които биха били нужни на лечебните заведения, в които са настанени потърпевшите. Подсилени екипи за кръводаряване са в подготвеност да поемат всички искащи да дарят кръв.
Близките на потърпевшите при случая на автомагистрала „ Тракия “ могат да получават информация на телефони - 02 982 5154 и 0889944260.
С решение на Министерския съвет 14 април, събота, е разгласен за ден на народен печал за жертвите от тежката злополука на автомагистрала „ Тракия “. В тяхна памет националните знамена на всички държавни институции ще бъдат свалени на половина.
Държавният глава Румен Радев изрече откровени съболезнования на фамилиите и околните на починалите при трагичната злополука на автомагистрала „ Тракия “. Президентът пожела леко възобновяване на всички потърпевши и благодари на всички медицински екипи, които са помогнали на ранените и поставят грижи за лекуването им.
Премиерът Бойко Борисов също изрази своите съболезнования и изрази вяра потърпевшите при злополуката бързо да се възстановят. Министър-председателят регистрира, че от страна на лечебните заведения и институциите са подхванати всички ограничения за оказване на помощ на нуждаещите се. Кабинетът също изрече своите съболезнования на околните на починалите.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева показва дълбоки съболезнования към фамилиите и околните на починалите при тежката злополука на автомагистрала „ Тракия “. Караянчева показва убеденост, че виновните институции ще създадат всичко допустимо аргументите за случая да бъдат открити и ще бъдат подхванати нужните ограничения за ограничение на войната по пътищата. Цвета Караянчева пожела скорошно възобновяване на ранените жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР