София търси концесионери за над 2600 спирки на градския транспорт.

...
София търси концесионери за над 2600 спирки на градския транспорт.
Коментари Харесай

Много важна новина за софиянци и гости на столицата, които ползват градския транспорт

София търси концесионери за над 2600 спирки на градския превоз. Процедурата се приготвя с години ище бъде задействана, в случай че през днешния ден Столичният общински съвет я утвърди. Очакваните вложения са 18 млн. лева, написа Труд.

Срокът за концесията е 15 година Спирките са разграничени на 4 пакета, като концесионерите ще могат да аплайват за не повече от два, с цел да няма монопол. Във всеки пакет ще им има сред 582 и 696 стоянки. Разпределени са и 400 рекламни детайла и 300 павилиона за продажба на вестници и дребни пакетирани артикули. От тези обекти концесионерите ще печелят, с цел да поддържат останалите. 75% от тяхще бъдат инсталирани където каже общината а останалите-със единодушието й, по избор на частниците.

Новите уреди ще бъдат построени съгласно условия на основния проектант Здравко Здравков за материалите и цветовете им. Здравите спирконавеси, които ще бъдат отстранени, ще бъдат инсталирани от ЦГМ другаде отвън периметъра на концесията. Предвижда се спирките да са разнообразни типове – от такива със знак, кошче и осведомителна табела до такива с заслон. Очаква се минимум 1498 спирки да са с навеси, а сега такива са 1100. Най-голяма тежест при избора на концесионер ще имат капиталовото предложение и размерът на концесионното заплащане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР