София. Студентите кандидатстват в Минно-геоложкия университет, защото знаят, че ще

...
София. Студентите кандидатстват в Минно-геоложкия университет, защото знаят, че ще
Коментари Харесай

Проф. Любен Тотев: Студентите кандидатстват в Минно-геоложкия университет, защото знаят, че ще намерят реализация след завършването

София. Студентите аплайват в Минно-геоложкия университет, тъй като знаят, че ще намерят реализация след завършването. Това сподели проф. доктор инж. Любен Тотев, ректор на Минно-геоложкия университет, в изявление за Агенция „ Фокус “.
„ Бих споделил, че ползата на студентите към Минно-геоложкия университет е огромен, поради обстоятелството, че ние сме единственото висше образователно заведение в страната, което приготвя фрагменти за минерално-суровинната промишленост на България. Нашите студенти са с ориентировка, че могат да намерят своята реализация в работещи, живи предприятия. Както съм казвал доста пъти, гръбнакът на българската стопанска система е минерално-суровинната промишленост “, сподели Тотев.
Той показва още, че поради този факт над 70% от приключилите студенти работят по специалността си. „ Това, което ние произвеждаме като експерти, не е напълно задоволително за потребностите на бизнеса ни в този момент. Но се следи повишение на интереса към този бранш и той е обвързван с това, че хората знаят, че завършвайки, има къде да се осъществят. Не желая да върша съпоставения с други специалности в други университети, тъй като няма да е правилно от моя страна. Но пък има такива висши образователни заведения, в които завършващите нямат реализация, като най-много това се случва с икономическите специалности “, разяснява Тотев.
Цветилена СИМЕОНОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР