София ще предприеме действия пред Белград във връзка със задържането

...
София ще предприеме действия пред Белград във връзка със задържането
Коментари Харесай

МВнР: София ще предприеме действия пред Белград по случая с Александър Димитров

София ще предприеме дейности пред Белград във връзка със задържането на Александър Димитров на българо-сръбската граница. Това обявиха за БГНЕС от Министерство на външните работи.БГНЕС напомня, че на 9 август повече от пет часа ръководителят на Сдружения „ ГЛАС “ Александър Димитров е бил държан на граничния пункт „ Рибарица-Олтоманци “. Причината е била преместването на 3 книги „ Елегия за краището “ на някогашния общоприет консул в Ниш Едвин Сугарев.

Министерство на външните работи е осведомено за зародилия проблем на граничния пункт и задържането от сръбските управляващи на книгите на български език, които Александър Димитров е пренасял.

„ Генералното консулство на България в Ниш е в контакт с господин Димитров от момента на задържането му и след това – допускането му на територията на Сърбия, в това число за разпоредената от сръбските митнически управляващи конфискация на книгите “, декларират от външнополитическото ни ведомство.

„ Във връзка със случая бяха дадени инструкции на българското посолство в Белград за предприемане на дейности пред Министерството на външните работи на Република Сърбия, за резултатите от които ще осведомяваме в спомагателен порядък “, декларират от Министерство на външните работи в София. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР