София ще бъде домакин на първия по рода си градски

...
София ще бъде домакин на първия по рода си градски
Коментари Харесай

На 5 май в София ще се проведе първият градски турнир по конен спорт

София ще бъде хазаин на първия по рода си градски демонстрационен шампионат по конен спорт в България - " Купа София ". Надпреварата се прави по образеца на Париж, Лондон, Монако и други, които годишно са домакини на такива надпревари.

Турнирът ще бъде в събота Южния парк, а входът е свободен за всички искащи да видят от близко конния спорт и да се срещнат с разпоредбите в най-атрактивната дисциплинираност - прескачане на трудности.

" Купа София " е част и от самодейността " София - Европейска столица на спорт ". Участие в шампионата ще вземат 23-ата най-хубави състезатели в дисциплината прескачане на трудности.

" Дълго време чакахме хората да дойдат при нас, само че тъй като конният спорт не е толкоз всеобщ, взехме решение, че ние би трябвало да отидем при хората. Надявам се по този начин да се провокира интерес, тъй като по света нашият спорт се радва на все по-голяма известност ", сподели ръководителят на организационния комитет на шампионата Стоица Аргилашки.

Състезанието ще бъде в два манша, а паркурът (трасето) ще бъде с трудности с височина от 145 сантиметра. Сред участниците ще бъдат двама от най-успешните българи в конния спорт - Ангел Няголов и Ивелин Вълев. " Всички, които имат положителни резултати, ще вземат участие без изключение ", добави Аргилашки.

Наградният фонд на " Купа София " е 15 хиляди лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР