София се стреми да се солидаризира с нацисткия режим в

...
София се стреми да се солидаризира с нацисткия режим в
Коментари Харесай

Митрофанова: София се стреми да се солидаризира с нацисткия режим в Киев

" София се стреми да се солидаризира с нацисткия режим в Киев " - по този начин отговори съветското посолство у нас на именуването на алеята пред постройката им на " Героите на Украйна ", а площад наоколо - " Борис Немцов ". Това се случи във фейсбук на постоянния брифинг на дипломат Елеонора Митрофанова.

 Алеята пред съветското посолство да се споделя „ Героите на Украйна ” взеха решение в СОС Виж още

" Предизвиква неразбиране пламенността на редица деятели да предизвикват преименуване на улици в градовете на България, където се намират съветските представителства.

Страниците на историята на Родината ми съхраняват паметта за подвизите на синовете на украинската земя, които храбро се борят против " кафявата чума " в редовете на Съветската войска.

Горещо поддържаме самодейността на софийската администрация при положение, в случай че обсъжданото ново наименование е респект към паметта на героите на Съветския съюз маршали Тимошенко, Рибалко, Кожедуб, генерал-полковници Жмаченко и Людников, именития партизански пълководец Ковпак и доста други герои, популяризирали се в боевете за моето Отечество и свободата на Европа. Ние пазим паметта и надълбоко почитаме великите дейци на културата и науката, дали огромен принос за развиване на международната цивилизация. За такива герои - безконечна памет и популярност.

Ако пък на жителите на българската столица им оферират да се разхождат близо до улицата, наречена с името на почитатели на помагача на Хитлер - Бандера, съветската страна има цялостно морално право да изрази съдбоносен митинг във връзка със устрема на публична София да се солидаризира с нацисткия режим в Киев. Моля, решете към този момент този фундаментален въпрос. ", декларира Митрофанова.

За вандализма по отношение на монументи от руски интервал

С оскърбление би трябвало да установяваме зачестили се случаи на опозоряване на монументи на руски воини-освободители на Европа от фашизма в България. Смятаме дейности на вандали за безчовечен. Призоваваме българските управляващи да вземат нужни действени ограничения по недопускане на сходни прояви, декларира още съветският дипломат.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР