София се провали в опита си да прехвърли скандала с

...
София се провали в опита си да прехвърли скандала с
Коментари Харесай

София не успя да прехвърли скандала с изкопа в Студентски град на ДНСК

София се провали в опита си да трансферира абсурда с изкопа за небостъргач, който затвори за половин година част от ул. “8-ми декември” в Студентски град на ДНСК. Преди ден от общината оповестиха, че са създали инспекция и са открили нелегално строителство - излят бетон на дъното на изкопа, положена армировка за фундаментна плоча, заради което сезираха държавния строителен надзор. В петък обаче ДНСК отвърна, че изкопът няма документи за градеж трета категория, както твърди основният проектант Здравко Здравков, и по тази причина не се управлява от държавния строителен надзор, а от Столична община.

ДНСК: Кметът може да отстрани градежа, не страната

От причините на ДНСК излиза наяве, че те не одобряват, че градежът е трета категория по Закон за устройство на територията и надлежно не упражняват надзор по него.

" В писмото на арх. Здравков е посочено, че осъществените СМР са без утвърдени планове и позволение за градеж. Арх. Здравков също по този начин е отбелязал, че противозаконният градеж е отвеян към трета категория, с което аргументира насочването на сигнала към ДНСК. Трябва да се има поради, че градежите от трета категория са разказани изчерпателно в чл.137 Закон за устройство на територията. Определянето на категорията на описаното нелегално строителство единствено и само въз основата на признат Подробен устройствен план е недопустимо”, възмутиха се от ДНСК.

От държавния надзор напомнят, че по закон би трябвало да се отчетат още редица параметри - характерните характерности, значимостта, сложността и рисковете при употреба на обекта. “Тези условия се изпълват със наличие и получават съответни параметри при съществуването на капиталово желание обезпечено с планова документи за градеж, надлежно съгласувана и одобрена”, споделят още от ДНСК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР