София. С три важни проблема сме си поставили за цел

...
София. С три важни проблема сме си поставили за цел
Коментари Харесай

Местни избори 2019 г.: Николай Мелемов, ГЕРБ: Ще се справим с три важни проблема в Смолян – замърсяването на въздуха, сметосъбирането и организацията на движение

София. С три значими казуса сме си сложили за цел да се оправим в Смолян – замърсяването на въздуха, сметосъбирането и организацията на придвижване. Създали сме и основата за това, съобщи претендентът за кмет на общината от ГЕРБ Николай Мелемов пред поданици на кв. Езерово. Той изясни, че към края на ноември ще завърши обследването на семействата в града. Тогава ще бъдат оповестени и насоките за кандидатстване. „ Всички, които се отопляват на твърдо гориво - дърва и въглища, ще могат да аплайват. За промяна с екологично чисто отопление имаме извоюван план на стойност 9,6 млн. лв.. Предполагам, че към 4000 семейства ще бъдат обхванати “, уточни Мелемов, който от два мандата е кмет на Смолян, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Относно сметосъбирането той изясни, че от 2021 година, когато завършва договорът с фирмата-изпълнител, общината ще поеме тази активност. За по-добра организация на придвижването е планувано да се вкарат още няколко улици с еднопосочно придвижване и етажни паркинги.
По думите на Венера Аръчкова – досешен зам.-кмет и втора в листата на ГЕРБ за общински съветници, направеното се вижда, макар голямата задлъжнялост в общината, заварена през 2011 година
„ За огромно страдание не може да се направи повече, тъй като финансите са една големина, която не може да се подценява. Но всички спортни уреди, спортни обекти, които направихме, се употребяват от децата и клубовете без да заплащат. Издръжката е напълно на община Смолян. Това не беше по този начин преди. Тогава са се разпределяли едни 15 000 лв. на клубовете. Базата я заварихме в окаяно положение. Сега няма нищо общо с тогава “, сподели Аръчкова. Тя разясни, че средствата от Оперативна програма " Региони в напредък " се влагат в града, а за селата, които са 86 на брой, се разпределят от локалните доходи. Тя загатна за обновеното улично осветяване, за което се харчат доста по-малко средства, за издигнатата спортна зала, за околовръстния път. „ Направихме цялостна оптимизация на разноските, опитахме се да минимизираме всички разходи, които тежат на общината “, добави Аръчкова.
Слави Глухов – 26-ти в листата на ГЕРБ, оцени високо жеста на Мелемов да предложения в екипа си представител на хората с увреждания. „ Амбициите ми са освен за хората с увреждания, а като цяло в обществената сфера, въпреки че обществената политика в Смолян е една от най-силните, както и спортът. Много неща се вършат за децата, за хората с увреждания. Има направени дневни центрове, ремонтирани са и актуализирани домовете за остарели хора, за хора с душевен проблеми “, сподели Глухов. Според него към този момент няма това политическо разделяне, че дадена партия примерно е обществена, а друга не. „ Аз съм от гражданската квота. Идеята е да се взе участие не толкоз на политически принцип. Гледат се действително проблемите на хората какви са и се търси тяхното практично решение “, добави Глухов.
София Иванова – 12-та в листата на ГЕРБ, съобщи, че вратите на Мелемов като кмет са били отворени от самото начало за безусловно всички хора. „ Хората от просветителната сфера и от квартала са поставяли проблеми пред мен, без значение дали съм общински консултант или не, аз съм ходила при господин Мелемов, поставяла съм проблемите. И господин Мелемов в никакъв случай не ме е изпратил без да е дал решение, било на момента, било с дребна пролонгация “, сподели тя. По думите й в учебните заведения се работи към този момент извънредно умерено посредством и на централната, и на локалната власт.
„ Децата имат опция да спортуват когато и да е. Училищата и детските градини са санирани, актуализирани. Ние сме извънредно щастливи и удовлетворени от това, че господин Мелемов осем години работи за нашите деца. Заставам на 100% зад него, тъй като на нас подобен кмет ни е нужен “, акцентира Иванова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР