София с рекордните 2,58 млрд. лв., от тях за 5

...
София с рекордните 2,58 млрд. лв., от тях за 5
Коментари Харесай

София с рекордните 2,58 млрд. лв., от тях за 5 млн. хората казват как да се харчат


София с рекордните 2,58 милиарда лева, от тях за 5 млн. хората споделят по какъв начин да се харчат. 2 576 202 377 лева бюджет за София за ремонт на улици и тротоари, вложения в кварталите и строителство на детските градини. Това планува планът, оповестен на уеб страницата на общината.

Предвидено е строителство или уголемение на 37 детски градини, 8 ясли и няколко учебни заведения.

Сред капиталовите планове е реконструкцията на бул. “Ген. Скобелев ” и на тунела при НДК. При този ремонт трамвайните релси, които бяха краткотрайно преместени при строителството на метрото, би трябвало да се изместят още веднъж. Това трябваше да се случи преди повече от 10 години. За изместването на трамвайното трасе има и решение на съда по дело.

Ще продължат построяването и разширението на булевардите “Тодор Каблешков ” и “Филип Кутев ”. Заложено е и създаване на източната дъга, която да свързва “Ботевградско шосе ” със северната скоростна дъга. Освен това ще се разшири “Опълченска ”. Тази година би трябвало да стартира и ремонтът на бул. “Александър Стамболийски ” сред бул. “К. Величков ” и трамвайното ухо “Западен парк ” – ще се обновят трамвайното трасе, тротоарите, асфалтът и осветлението, ще бъдат построени и комфортни и безвредни спирки.

Продължава разширението на “Ломско шосе ”. Пари има и за метрото до “Левски-Г ” и “Окръжна болница ”, както и за 8 нови метровлака. Под бул. “Владимир Вазов ” ще има буферен паркинг, както и при метростанция “Сливница ”.

Пари ще има и за нови светофари и осветяване, ще се разшири и видеонаблюдението.

В проектобюджета са планувани средства за спектакъл “София ”, скейтзона в Северния парк и построяването на Люлин градина. Заложени са 3 млн. лв. за велоалеи, а

От 1 март пък общината предлага да се вдигнат с 15% заплатите на работещите в превоза. Ще търсим и опция за наново нарастване през годината, което да е обвързано с насърчаване на бонусна система, която да важи за всички чиновници в обособените транспортни сдружения. Целта е да намерим трайно решение и да подтикваме привличането на млади водачи, сподели кметът Терзиев след среща с протестиращите водачи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР