София. С гордост може да кажем, че имаме червен пробив

...
София. С гордост може да кажем, че имаме червен пробив
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Вяра Емилова: Имаме червен пробив в картата на ГЕРБ

София. С горделивост може да кажем, че имаме червен пробив в картата на ГЕРБ. Спечелихме четири регионални града - Русе, Благоевград, Разград и Перник. Искам да поздравя нашите кметове там, които в действителност водиха почтена борба против машината на ГЕРБ. Това сподели Вяра Емилова, член на Националния избирателен щаб и секретар на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, пред БСТВ, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . " Получихме голям брой сигнали за пазаруване гласове, за корпоративен избор. Въпреки това ние успяхме и да затвърдим своите позиции. На първи и втори тур спечелихме 59 общини, затвърждаваме и свои общински кметове. Поздарвления за всички тях за честната битка и за хубавите стратегии, които предложиха на своите съграждани. Имаме и кметски пробив в 15 общини като Созопол, Дряново, Перник, Никопол, Първомай. Имахме вяра и в действителност постигнахме това, към което се стремяхме ", съобщи Вяра Емилова.
Емилова обърна внимание и на някои общини, където Българска социалистическа партия губи с доста дребна разлика: " В Шумен разликата сред нашия претендент, Венцислав Венков и неговия конкурент е 77 гласа. Обсъждаме анулиране и преразглеждане на резултата. В Ловеч също разликата е доста дребна - 344 гласа. Там има доста недействителни бюлетини и най-вероятно ще желаеме преразглеждане на резултата. Предстои това да го обсъдим през днешния ден. Момчил Неков също се показа доста добре в Силистра. Там той получи поддръжката на града Силистра, разликата пристигна от дребните обитаеми места с най-вече ромско население ", сподели още тя.
" Между двата тура направихме разбор на повече от 100 секции, не са единствено в София, с най-вече ромско население. Забелязваме големи разлики в гласовете за нашите претенденти и тези на ГЕРБ. Абсолютен знак, че има пазаруване на гласове. Част от решението на този проблем е машинното гласоподаване и ще желаеме то да бъде въведено още веднъж за идващите избори ", добави социалистката във връзка пазаруването на гласове на тези избори.
Вяра Емилова сподели още, че макар положителното показване, следва още доста работа през идващите четири години, за реализиране на по-добър резултат на идващите локални избори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР