София. С дейността на фондацията успяхме да извоюваме едно от

...
София. С дейността на фондацията успяхме да извоюваме едно от
Коментари Харесай

Радина Велчева, Фондация „Искам бебе“: Към момента държавата подпомага двойките с репродуктивни проблеми с 20 милиона лева

София. С активността на фондацията успяхме да извоюваме едно от почетните места в Европа и все още страната подкрепя двойките с репродуктивни проблеми с 20 милиона лв.. Това сподели създателят на Фондация „ Искам бебе “ Радина Велчева на старта на благотворителната акция за закупуване на живи елхи под надпис „ Посади вяра “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Представете си какво благополучие и наслада е за тези хора, които след толкоз доста борби за дете, съумяват с подадената ръка и от фамилиите, и от приятелите, само че и с голямата финансова поддръжка от страната. Държавен фонд „ Ин витро “ навърши към този момент 10 години и са се родили към този момент извънредно доста деца благодарение на парите, които страната дава. Ние сме на едно от челните места по грижа на страната за хората, които желаеме, само че не можем да имаме деца “, добави тя.

По думите й отвън държавното финансиране, остават донорските стратегии.
„ Има доста фамилии, все още те са сред 30 000 и 40 000, които не могат да имат деца по естествения метод със лична яйцеклетка. Именно заради това фондацията прави и донорска стратегия. Средствата, нужни за една ин витро процедура с донорска яйцеклетка, са сред 5 000 и 10 000 лв.. Ние имаме своята помощ и поддръжка и ще им я дадем с актуалната акция, с цел да могат и тези фамилии да осъществен фантазията си за дете “, изясни Велчева.
Тя благодари на екипа на Министерство на земеделието, че подава ръка за идеята на фондацията в един извънредно значим миг.

„ Посланието на акцията е нещото, което мен персонално доста ме трогна. В България двойките с репродуктивни проблеми все още са 145 000. Представете си какво е това на фона на доста тежката демографска злополука. Фондация „ Искам бебе “ започва своята работа преди 15 години в миг, в който страната не правеше безусловно нищо за нас хората с репродуктивни проблеми “, добави тя.
Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР