София. Провежда се 24-часовото международно събитие за генериране на нови

...
София. Провежда се 24-часовото международно събитие за генериране на нови
Коментари Харесай

София: Участващите в 24-часовия Климатон за по-чист въздух отбори ще представят своите идеи пред жури, което ще излъчи победител в състезанието

София. Провежда се 24-часовото интернационално събитие за генериране на нови и новаторски решения – Климатон 2018. Партньор на Софийското издание е Столична община, чийто екип формулира и тазгодишното предизвикателство към участниците: „ Как да подобрим качеството на атмосферния въздух в София? “. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . 50-те участници в Климатона са разграничени в екипи и започнаха работа по създаване на новаторски хрумвания по заложената тематика. В рамките на 24 часа те минават през менторство, ориентирано към създаване на обособените хрумвания, генериране на бизнес-панове по тях и презентационни умения, които да подобрят представянето им пред журито.
От 11.30 часа всички тимове ще показват своите хрумвания пред жури, което следва да излъчи и победител в надпреварата. Наградата за тазгодишните участници в Климатона е пряк достъп до най-голямото съревнование за зелени бизнес хрумвания в света – ClimateLaunchPad, както и менторство от Столичната община в създаване на планово предложение за финансиране по донорски стратегии.
Climathon е интернационална самодейност, която се организира по едно и също време в 45 страни от целия свят. Жителите на над 130 града от разнообразни точки на планетата се изправят в борба, посредством новаторско мислене и разпоредителност да подобрят изискванията за живот в градовете. Събитието е самобитен 24-часов маратон, в който иноватори, студенти, бизнесмени, инженери от цяла България ще работят по заложена авансово тематика.
Представянето и награждаването на новаторските хрумвания за по-чист въздух ще се организира от 11.30 часа в София Тех Парк – постройка Бизнес Инкубатор, сутерен. На награждаването ще участва и зам.-кметът по околна среда в Столична община Йоана Христова.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР