СОФИЯ Проблемът на язовирната система в България са малките язовири.

...
СОФИЯ Проблемът на язовирната система в България са малките язовири.
Коментари Харесай

Димитър Тошев: Рисковете са в малките язовири

СОФИЯ

Проблемът на язовирната система в България са дребните язовири. Това съобщи пред БНР ръководителят на Българския народен комитет по огромните язовири проф. Димитър Тошев.

" Там условията са били по-ниски и нямат експлоатационен личен състав. Има оператори, само че от време на време един оператор има по 90 язовира. Той не може да огрее на всички места. Необходимо е да се увеличи равнището на експлоатация като за тази цел трябват способени фрагменти и незабавно опираме до там от къде да вземем тези фрагменти ", съобщи проф. Тошев. По думите му няма искащи да работят тази активност. Причината за това е говоренето през последните години единствено срещу язовирите. Това работи срещу интереса на младежта към тези специалности, изясни ръководителя на Българския народен комитет по огромните язовири. Не може да се уточни точна численост на язовирите в страната, защото са регистрирани и доста несъществуващи обекти, уточни още проф. Тошев.

" Има язовири, които се водят на хартия, а в действителност е една дига, която е раздрана и няма вода, няма нищо - една гола поляна ", добави той./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР