София. Превишени са нивата на фини прахови частици във въздуха

...
София. Превишени са нивата на фини прахови частици във въздуха
Коментари Харесай

София: Превишени са нивата на фини прахови частици във въздуха

София. Превишени са равнищата на фини прахови частици във въздуха в столицата, оповестиха от пресцентъра на Столична община . За понижаване на замърсяването Столична община приканва жителите и гостите на София при опция да лимитират придвижването на персоналните си коли и да употребяват градски превоз, както и семействата, които се отопляват на дърва и въглища, при опция да употребяват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление.
Възложено е на Столичен инспекторат, взаимно с Регионална инспекция за опазване на околната среда, да направи изключителни инспекции на пунктове за вторични първични материали и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на боклуци, а на „ Пътна полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи да извърши изключителни инспекции на колите за равнищата на нездравословните газове и техническата редовност на системите им за преправка.
Съветите на лекарите са жителите с респираторни болести, както и дребните деца, и възрастните хора, да заобикалят нескончаем престой навън.
При вървене пешком жителите да изберат маршрут, който не е около огромните градски булеварди.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР