София. Пресконференция с участието на кмета на Столична община Йорданка

...
София. Пресконференция с участието на кмета на Столична община Йорданка
Коментари Харесай

Доклад за състоянието на градската среда в столицата на проф. Ян Геел ще бъде представен на пресконференция

София. Пресконференция с присъединяване на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, гл. проектант на Общината арх. Здравко Здравков, Ян Геел и екипа му в състав Хенриет Вамберг и Лиза Мюлер ще се организира през днешния ден, от 11.00 до 11.30 часа, в Зала 1 на Столична община. това оповестиха от пресцентъра на Общината . Една година след визитата в София на един от най-изтъкнатите и сполучливи експерти в планирането и проучването на обществените пространства в света проф. Ян Геел общественото ще показа направения от него и екипа му Доклад за положението на градската среда на централната градска част на гр. София. Резултатите от проучването на градската среда на столицата ни ще бъдат показани персонално от проф. Геел и екипът му Хенриет Вамберг и Лиза Мюлер от 17.30 часа в постройката на Университет по архитектура, строителство и геодезия в Аула „ Максима “. Работният език ще бъде британски език с превод на български, а входът е свободен.
Докладът за положението на градската среда на централната градска част на гр. София е реалност с помощта на едногодишна взаимна работа с екипа на световноизвестния датски урбанист проф. Ян Геел. През месец октомври 2016 година по покана на Кмета на Столична община и Направление „ Архитектура и Градоустройство ” стартираха първите работни контакти с проф. Геел, като по време на визитата си в София, той показа книгата си „ Градове за хората ”. В рамките на гостуването си в столицата ни, датският урбанист се срещна с проблемите на обществената среда в центъра на София и одобри поканата да съветва Столична община в основаването на тактика за развиване на обществените пространства в градския център.
През месец март тази година Хенриет Вамберг и Лиза Мюлер от „ Геел ” направиха едноседмично работно посещаване, с което сложиха началото на съдействието сред Столична община и „ Геел ”. По време на престоя си те се срещнаха с управлението на Столична община, организираха двудневно образование на специалисти от администрацията и експерти, работещи по проблемите на градското развиване. С визитата им започва работата по правенето на предоставения им Доклад за положението на градската среда на централната градска част на гр. София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР