София. Предстои немалко работа съвместно с ЕК за изготвяне на

...
София. Предстои немалко работа съвместно с ЕК за изготвяне на
Коментари Харесай

Министър Цецка Цачева: Предстои немалко работа съвместно с ЕК за изготвяне на правилата за институционализирането на службата на европейския прокурор

София. Предстои значително работа взаимно с Европейска комисия за правене на разпоредбите за институционализирането на службата на европейския прокурор. Това сподели на конференция в НДК министърът на правораздаването Цецка Цачева след съвещанието на Неформалния съвет на министрите на правораздаването, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Обсъждахме предпочитани тематики за българското председателство в бранш „ Правосъдие “. Първата тематика бе отдадена на институционализирането на службата на европейския прокурор. Регламент, признат и с присъединяване на България в изискванията на засилено съдействие. По време на българското председателство следва значително работа взаимно с Европейска комисия по правене на разпоредбите, регламентиране на редица въпроси, с цел да отговорим на интереса на българските жители допустимо най-скоро да проработи тази нова работа. Днес обсъждахме взаимоотношението сред службата на европейския прокурор с останалите служби. Коментирахме и нуждата от взаимоотношение сред страните част от засиленото съдействие в службата за европейския прокурор и страните, които на този стадий не вземат участие. Добрата вест пристигна от Нидерландия, като сътрудника показа, че новото държавно управление разисква опцията да се причисли към службата “, съобщи Цачева. По думите ѝ през месец март в София ще се организира експертна конференция, на която ще се даде съответен отговор на въпросите, които се слагат.
„ Втората тематика бе във връзка с регламента Брюксел IIа – законодателен акт, който има отношение към връщането на деца, отвлечени от родител, както и осъществяване на служебни решения по отношение на наставнически права и отговорности в непозната страна. Чу се нуждата от взаимно доверие сред правосъдните системи. Подкрепя се търсенето на експедитивност в осъществяването на правосъдните решения. По въпроса за Кодекса за противопоставяне на речта на омразата онлайн коментирахме една тематика, която бе подкрепена задушевно, обвързвана с роботиката и изкуствения разсъдък през всички призми, които слага този комплициран въпрос за решение. Обединихме се към това, че роботите би трябвало да бъдат в услуга на хората, а не хората в услуга на роботите. Удовлетворена съм от метода, по който протекоха дебатите “, сподели още Цецка Цачева.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР