София. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди

...
София. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди
Коментари Харесай

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна с посланика на Турция Хасан Улусой

София. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна през днешния ден с посланика на Турция в София Н.Пр. Хасан Улусой. Това оповестиха от парламентарната Комисия по културата и медиите .
По време на диалога бяха разисквани въпроси от двустранното културно съдействие сред България и Турция. Посланик Улусой показа концепцията си за усилване на връзките сред креативните гилдии на двете страни.Той е уверен, че една скорошна среща на парламентаристи от Комисията по културата и медиите с сътрудниците им в Народното събрание в Анкара ще има значима роля в активиране на подготовката и реализирането на взаимни културни планове. Държавната телевизия на Турция също демонстрира интерес за съдействие с сътрудниците си от публичната ни телевизия, стана ясно по време на срещата.
Вежди Рашидов съобщи, че има вяра в силата на културата да гради мостове сред страните и изрази подготвеност да поддържа планове в тази сфера, както и да спомага за активизиране на Споразумението за кино копродукции сред двете страни, подписано през 2012г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР