София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на Комисията

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на Комисията
Коментари Харесай

Депутати се включиха в инициатива в Народното събрание в подкрепа на по-добрата информираност за симптомите на множествената склероза и нейните скрити прояви

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, ръководителят на Комисията по опазването на здравето Даниела Дариткова, народни представители и посетители на Народното събрание се включиха в самодейност в поддръжка на по-добрата осведоменост за признаците на множествената склероза и нейните скрити прояви. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . По мотив Световния ден на множествената склероза – 30 май, в Народното събрание бяха показани материали за предварителна защита и ранна диагностика на множествената склероза. Инициативата е под патронажа на Комисията по опазването на здравето, която провежда в границите на днешното си съвещание полемика на тематика „ Моята невидима Министерски съвет “.
Множествената склероза е едно от най-често срещаните автоимунни болести на централната нервна система, засягащо най-вече младежи в дейна възраст сред 15 и 50 години. Причината за пораждане на болестта към момента не е известна, като лекуването е ориентирано най-вече към попречване на трайната инвалидизация и възобновяване на функционалностите след припадък, както и предварителна защита на нови пристъпи. По данни на невролозите болните от Министерски съвет в България са към 7000 и всяка година диагнозата се слага за пръв път при нови 160 души.
Тазгодишната акция за отбелязване на Световния ден на множествената склероза е под наслов „ Моята невидима Министерски съвет ", а главното ѝ обръщение е „ Не е нужно да виждаш признаците ми, с цел да повярваш, че ги има ". Основна цел на акцията е да се увеличи информираността за множествената склероза, за актуалните достижения на здравната просвета и процедура в региона на предварителната защита, ранната диагностика, лекуването и рехабилитацията на хората с множествена склероза в България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР