София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше гост на

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше гост на
Коментари Харесай

Председателят на парламента Цвета Караянчева беше гост на заключителния концерт на Международния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше посетител на заключителния концерт на Международния конкурс за пианисти и цигулари „ Панчо Владигеров “. Конкурсът се организира под почетния патронаж на ръководителя на Народното събрание и е част от деянията, с които се означават 120 години от рождението на Панчо Владигеров. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.
Цвета Караянчева приветства участниците в състезанието и връчи първата премия на спечелилия в състезанието за цигулка. Тя поздрави участниците за прелестните преживявания, с които през миналите дни са дарили феновете на музиката. Уверена съм, че техните осъществявания вдъхват нов живот на творбите на маестро Панчо Владигеров и носят откровена наслада за всички правилни фенове на неговите произведения, акцентира Цвета Караянчева. По думите й за нея като ръководител на Народното събрание е привилегия и чест да продължи традицията Международният конкурс „ Панчо Владигеров “ да бъде под патронажа на ръководителя на българския парламент. Това е израз на безпределно почитание и респект към творчеството на този наш неповторим композитор, музикант, диригент и възпитател, означи тя.
Председателят на Народното събрание благодари на фондация „ Панчо Владигеров “ за напъните, които поставят, за разпространение и опазване на неповторимото завещание, оставено ни от маестрото. Можете да разчитате и в бъдеще на моята персонална ангажираност и поддръжка за всички начинания, които целят основаване на благоприятни условия за изява на млади дарования и за запознаване на повече млади фенове на музикалното изкуство с богатото творчество на Панчо Владигеров, добави ръководителят на Народното събрание.
Цвета Караянчева поздрави спечелилите в тазгодишното издание на състезанието за техния гений, сила, непримиримост и прелестна театрална изява и им пожела да реализират креативен върхове и да радват публиката на всички места, където гастролират.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР