София. Председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет

...
София. Председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Калоян Паргов и Иван Таков от ПГ на БСП в Общинския съвет внесоха 4 въпроса до кмета на София за икономическата рамка на градския транспорт за 2017 г.

София. Председателят на групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет Калоян Паргов и заместник-председателят на Комисията по финанси и бюджет от социалистите Иван Таков внесоха запитване до кмета на София Йорданка Фандъкова за осъществяването на икономическата рамка на всеобщия градски превоз в София за 2017. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София . Рамката беше призната с огромно забавяне - едвам в средата на актуалната година, напомни Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм.
„ Заедно с приемането на икономическата рамка беше въведено покачване на цената на единичното пътешестване с 60%, което, според прогнозите, следваше да докара до нарастване на приходите на ЦГМ и на общинските транспортни сдружения ”, написа в питането на Калоян Паргов и Иван Таков. „ Предвид идното разискване на бюджета на Столична община за 2018 година и преценка на нужните разноски за всеобщ градски превоз задаваме следните въпроси: какви са приходите и разноските на ЦГМ по типове източници и пера към 31 октомври 2017 година? Какви са сумите и % на осъществяване на заплащанията по заема от Европейска банка за възстановяване и развитие, договорите с общинските транспортни оператори, както и договорите с частните транспортни оператори към 31 октомври 2017 година? Кога ще бъде подготвена икономическата рамка на всеобщия градски превоз за 2018 година, откакто бизнес проектите на транспортните сдружения са показани в Столична община през октомври тази година? И смятате ли икономическата рамка на всеобщия градски превоз да стане основа за обмисляне на средствата в бюджета на Столична община за 2018 година ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР