София Прайд 2023 ще се проведе на 17-и юни, съобщиха

...
София Прайд 2023 ще се проведе на 17-и юни, съобщиха
Коментари Харесай

София Прайд 2023 ще се проведе на 17 юни

София Прайд 2023 ще се организира на 17-и юни, оповестиха уредниците.

Това ще бъде 16-ото издание на най-голямото събитие в отбрана на човешките права в България, което обичайно ще стартира с концерт пред Паметника на руската войска и ще продължи с шествие по улиците на София.

“Семейството на София Прайд става все по-голямо с всяко последващо издание. Горди сме, че за 16-ти път ще дадем глас на любовта и ще притеглим вниманието на обществото към това какъв брой е значимо всички в България да имат равни права. Заедно извървяваме един доста дълъг път и макар бавните стъпки в посока законодателни промени – ние ще продължим да протестираме спокойно и да се борим за тъждество. ”, показа Симеон Василев от фондация GLAS.

През 2022 година юбилейното 15-то издание на София Прайд събра над 12 000 души, като след събитието уредниците подариха 5000 лв. на Киев Прайд. Подкрепа към шествието показаха десетки български компании и организации, както и посланиците и представителите от посолствата на 28 дипломатически задачи, измежду които Франция, Англия, Съединени американски щати, Дания, Италия, Люксембург, Ирландия, Швейцария, Румъния, Швеция, Норвегия, Нидерландия, Финландия и Чехия.

София Прайд се провежда от фондация GLAS, взаимно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР