София. Правителството предостави на Министерството на здравеопазването имот в Русе,

...
София. Правителството предостави на Министерството на здравеопазването имот в Русе,
Коментари Харесай

Центрове за специализирана здравно-социална грижа за деца ще бъдат изградени в Русе по ОПРР

София. Правителството даде на Министерството на здравеопазването парцел в Русе, който ще разреши построяването на центрове за профилирана здравно-социална грижа за деца с увреждания с нужда от непрекъснати медицински грижи. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Имотът – терен от 1,3 дка и четири здания на бул. „ Скобелев “ №42-А, е нужен за реализирането на план „ Подкрепа за деинституционализация на грижа за деца “, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Чрез него се обезпечава подобаваща и ефикасна обществена инфраструктура за даване на нов тип резидентни и съпътстващи услуги в общността, в това число здравно-социални, които заменят модела на грижа за деца, настанени в институции. Проектът планува строителство, ремонт, реорганизация, преустрояване, възобновяване на сграден фонд или ново строителство за отделяне на центровете.
Община Пордим получава собствеността върху парцела, в който се намира междинното учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “. Промяната е обвързвана с оповестяването на образователното заведение за общинско. С прехвърлянето на постройките и терена ще се обезпечи по-доброто им стопанисване и съхраняването на материалната база за образование на селскостопански експерти. Гаражните кафези ще бъдат употребявани за прибиране на селскостопанска техника, нужна за образователни практики, и на учебните рейсове. Предвижда се спортните площадки и съблекалните към общежитието да бъдат употребявани от детската секция по футбол, основана по плана „ Толерантни дружно “, по който общината и учебното заведение са бенефициенти.
Правителството даде единодушието си „ Български пощи “ ЕАД да продаде посредством търг с скрито наддаване жилищен парцел в Батак и четири гаражни пространства в Смолян. Апартаментът е с повърхност 133 кв. м, а всеки от гаражите – към 20 кв. м. Предложените за продажба парцели не са нужни за осъществяване на главната активност на сдружението и не се употребяват за софтуерни или други действия.
Кабинетът разпореди на министъра на защитата да подписа контракт за покупка в интерес на страната на неподвижен парцел в регион „ Приморски “ във Варна. Той съставлява терен от 620 дка, благосъстоятелност на сдружение в неплатежоспособност, върху който се намират здания, употребени от конструкция на Министерството на защитата.
От обществена в частна държавна благосъстоятелност беше изменен статутът на парцели в областите Търговище и Шумен, предоставени за ръководство на Министерството на защитата. Това са терен и 10 здания в землището на с. Баячево, община Търговище, и терен и 40 здания край с. Хан Крум в община Велики Преслав. Имотите са с отпаднала нужда за МО и с тях може да бъдат осъществени разпоредителни дейности по реда на Закона за държавната благосъстоятелност.
За частна държавна благосъстоятелност е оповестена и постройка със застроена повърхност от 774 кв. м в плевенския квартал „ Сторгозия “. Към нея няма проявен интерес от държавни ведомства и институции заради положението й и отдалечеността й от централната градска част, а смяната в статута основава опция за следваща процедура по продажба.
С промени в РМС 527 и 697 от 2017 година се отстраняват механически несъответствия, установени при фактическото предаване на парцелите надлежно на община Елин Пелин и на ДКСИ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР