София. Позитивното отношение към правителството спада с 4 пункта –

...
София. Позитивното отношение към правителството спада с 4 пункта –
Коментари Харесай

„Алфа рисърч“: Позитивното отношение към правителството спада с 4 пункта – от 17% на 13%

София. Позитивното отношение към държавното управление спада с 4 пункта – от 17% на 13%, негативното нараства до 52%, като отлив на доверие е налице даже измежду вътрешния кръг симпатизанти на ръководещите партии. Това демонстрира резултатите от регулярното национално представително изследване на публичните настройки (22-26 март 2019г.) на организация Алфа Рисърч . Негативен е резултатът и върху персоналния рейтинг на премиера Бойко Борисов (28% доверие против 43% недоверие).
Сред министрите, с най-високо доверие продължава да се употребява Томислав Дончев, следван от Екатерина Захариева и КрасенКралев. Позитивен показател (превес на позитивните над отрицателните мнения) имат също просветителния министър Красимир Вълчев, на туризма НиколинаАнгелкова и на превоза Росен Желязков.
Народното събрание е „ застинало “ на 8% утвърждение, само че неодобрението, резултат от проблемите с кворума и гласуваните противоречиви законови текстове, продължава да пораства, достигайки 59%. Единствено ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева съумява да резервира персонален рейтинг. Тя се употребява с два и половина пъти по-високо утвърждение по отношение на Народното събрание (20% одобрение) и двойно по-ниско отрицание (30%).
Президентът Румен Радев възвръща част от изгубеното през декември доверие и към края на месец март получава позитивни оценки от 51% от българските жители, против 15% негативни.
След арестите на знакови фигури на икономическия „ преход “ в България, за първи път от пет години е налице, въпреки и слаб растеж в доверието към прокуратурата и съда.
На фона на вредите, които понася ГЕРБ, прекосяването на останалите партии към мобилизационна изборна вълна и туширането до известна степен на острите им обществени пререкания, води до стабилизиране на техните позиции, въпреки и на по-ниски нива, спрямо ръководещите.
Сред водачите Корнелия Нинова бележи растеж от 4 на 100, стигайки до 23%. С 3% усилва рейтинга си Красимир Каракачанов, а Валери Симеонов и Волен Сидеров – с по 2%.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР