София. По покана на министъра на икономиката Емил Караниколов, кметът

...
София. По покана на министъра на икономиката Емил Караниколов, кметът
Коментари Харесай

Кметът на Свищов Генчо Генчев посети Министерството на икономиката във връзка с предстоящото подписване на меморандум за икономическо партньорство

София. По покана на министъра на стопанската система Емил Караниколов, кметът на Свищов Генчо Генчев посети Министерството на стопанската система, където се организира среща по отношение на идното сключване на меморандум за икономическо партньорство. Това оповестиха от пресцентъра на Община Свищов .
На срещата участваха още заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов и екип от специалисти на двете институции. В диалога бяха обрисувани насоки за развиването и съответни дейности, които двете страни следва да осъществят в най-кратки периоди.
Очаква се министър Караниколов да посети Свищов по отношение на проведената от Общината кръгла маса на тематика: „ Образование, бизнес, локална власт “, която ще се организира на 29 октомври в град Свищов. Тогава министърът на стопанската система ще има опция персонално, на място да направи оглед и да се запознае с терена на някогашните казарми, който община Свищов закупи наскоро.
От пресцентъра на локалната администрация напомнят, че при започване на месец октомври крайдунавския град посетиха заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова и изпълнителният шеф на „ Национална компания индустриални зони “ Антоанета Барес. По време на провелия се тогава диалог стана ясно, че е належащо да бъдат подхванати незабавни дейности по отношение на териториалното устройство на новопридобития парцел от 320 декара.
Състоялата се среща сред кмета на Свищов и министъра на стопанската система са явен знак за поредните стъпки, които се подхващат в тази посока.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР