София. От 18.00 часа в Голямата зала на Руския културно-информационен

...
София. От 18.00 часа в Голямата зала на Руския културно-информационен
Коментари Харесай

София: В Руския културно-информационен център ще се състои концерт, посветен на деня, в който отбелязваме паметта на Светителя Серафим

София. От 18.00 часа в Голямата зала на Руския културно-информационен център ще се състои концерт, отдаден на деня, в който означаваме паметта на Светителя Серафим, архиепископ Богучарски и Софийски. Мероприятието е проведено от Подворието на Московския и цяла Русия Патриарх в София храм " Св. Николай Мирликийски Чудотворец " с предстоятел Негово високопреподобие архимандрит Филип.
На събитието, с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и Светия Синод на Българската православна черква, Подворието, под патронажа на Министерството на културата на Руската федерация и посолството на Руката федерация в българия, провежда презентация на книгата " Мисли за всеки ден от годината " на Негово светейшество Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил. Преводът е на отец Йоан Карамихалев, духовник в античния софийски храм " Св. София - Премъдрост Божия ", съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".
Книгата съдържа фрагменти от проповеди, научни публикации, отчети, изявления, книги, изявленията на Патриарх Кирил, обхващащи повече от 35 години от неговото пастирско служение и богословско творчество – от 1980 до 2016 година. Тя показва Предстоятеля на най-многочислената Православна Църква освен като архипастир, притежаващ бездънен нравствен опит, енциклопедични знания и неповторима харизма на просветител, само че и като мъдрец, засягащ настоящи проблеми на актуалната реалност
Концертът ще бъде на Синодалния хор при Московската патриаршия с диригент заслужилия деятел на изкуството на Руската федерация А. Пузаков.
РКИЦ се намира в София, ул. " Шипка " № 34. Вход свободен.
Никола ПЕТКОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР