София. Нова, независима експертиза с участие на международни експерти трябва

...
София. Нова, независима експертиза с участие на международни експерти трябва
Коментари Харесай

Красимир Янков, БСП: Необходима е нова, независима експертиза по казуса „Крайбрежна Добружда“

София. Нова, самостоятелна експертиза с присъединяване на интернационалните специалисти би трябвало да се направи по проблема „ Крайбрежна Добружда “. Това сподели пред Радио „ Фокус “ Красимир Янков депутат от Българска социалистическа партия за Бъгария. По думите му чувството у хората е за отнето право на благосъстоятелност. „ За толкоз години се оказва, че министърът на околната среда издава заповед, за която не се знаят действителните граници кои територии обгръща. След като през 2007 година има направено проучване за 10 години има и нови градежи, има и уреди, които създават електрическа сила. Хората желаят да бъде открито къде са действителните граници на „ Натура 2000 “. Ако хората не могат да употребяват тази земя по персонално убеждение, те одобряват това за напън да се освободят от нея “, акцентира депутатът.
Той напомни, че в заповедта за възбраната за действия в предпазената зона попада и обработваема земеделска земя. „ Как откакто толкоз време тази земя е обработваема и е обработвана може да бъде предпазена територия? “, попита Янков.
Депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ сподели още, че макар че обезщетения за притежателите са заложени, това зависи от изпълнителната власт и прикани страната да бъде доста експедитивна, да се ангажира и да има действително обрисуване на предпазените територии. Красимир Янков добави, че колкото по-коректно се извърши това, толкоз по-малко напрежение ще има. " Хората от района схващат, че би трябвало да намерят баланс сред природата и обработването на своята земя ", разяснява още депутатът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР