София. Най-много одобрение в последните дни събира ветото на президента

...
София. Най-много одобрение в последните дни събира ветото на президента
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл“: 75% от българите подкрепят президентското вето върху Закона за приватизация и следприватизационен контрол

София. Най-много утвърждение в последните дни събира ветото на президента Радев над законовите ремонти, които се считат за лобистки (75%). Ниско е утвърждението към повдигането на акциза на бездимните цигари – 45% утвърждават, само че 47% не го утвърждават.
Изводите са от новия сондаж на „ Галъп интернешънъл “, извършен измежду 800 души по телефона сред 30 юли и 1 август. Той е част от самостоятелната изследователска стратегия на организацията и обезпечава оптималната представителност на данните посредством прилагане на панелна методика. Абсолютното оптимално отклоняване е ± 3.5 при 50% дялове. 1% от извадката е еднакъв на 55 хиляди души.
Скорошното прекъсване на договорката с ЧЕЗ се харесва (мнозинство от 64% го одобрява), даже още повече се харесва апелът на Корнелия Нинова за повече страна в стопанската система, насочен посредством „ Визия за България “ (мнозинство от 73%). Явно е, че българите чакат надалеч по-убедителна работа от страна на органите на властта и насърчават решителната интервенция на страната, само че без да губят ориентир за това, кои са областите, където страната би трябвало да се намеси, и кои – не. Отстояването на националния и публичен интерес се поддържа, само че не и непотребните регулации и тежести, да вземем за пример.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР