София. Над 15 души са задържани при специализирана акция в

...
София. Над 15 души са задържани при специализирана акция в
Коментари Харесай

Над 15 души са задържани при специализирана акция в столичния квартал Орландовци

София. Над 15 души са арестувани при профилирана акция в кв. " Орландовци " в столицата. Те са били част от незаконна група, занимавала се с необятен набор от действия, измежду които грабежи, разпространяване на опиати, произвеждане на акцизни артикули без бандерол, обири на релси и заличаване на надгробни монументи. Подробности към акцията и работата по неутрализирането на групата оповестиха заместник-главният прокурор Иван Гешев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев. Прокурор Гешев посочи, че интервенцията е подхваната в границите на формирано досъдебно произвеждане, следено от Специализираната прокуратура, за проведена незаконна група. По думите му въпросната група се е занимавала с " всичко, от което могат да бъдат изкарани пари ". Работата по нея е траяла 6-7 месеца. " Допълнително в интервенцията се включи и Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи, тъй като съгласно нас към този миг, въпреки и да няма привлечени като обвинени, двама чиновници на Второ районно управление (на МВР) - взводни командири, са част от тази незаконна група ", заяви зам.-главният прокурор. Той посочи, че по първични данни те са осигурявали " чадър " на закононарушенията. От думите му стана ясна още, че огромна част от групата са лица, принадлежащи към по този начин наречения клан на Гольовците. Очаква се на следващия ден да стане ясно какъв брой от арестуваните лица ще бъдат привлечени като обвинени. " Дотогава ще се работи съществено от сътрудниците от Столична дирекция на вътрешните работи, проверяващи служители на реда, следователи от Специализираната прокуратура, наблюдаващи прокурори за събиране на съответни доказателства и в утрешния ден ще има опция да се оповестят съответни по случая вторични закононарушения ", добави Гешев.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов посочи, че създаването е стартирала предишното лято. Според събраните досега данни групата е правила обири от промишлени предприятия, офиси на компании и няколко грабежа. „ Намерихме много огромно количество оръжие, на което би трябвало да бъде назначена експертиза, с цел да се види дали е газово или бойно, в случай че е газово дали може да бъде употребявано като бойно. Двамата служители на реда са от охранителна полиция и следва да бъде потвърдена тяхната виновност. Дейността им е била да подсигуряват да няма полиция сега на кражба ", обясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Той уточни, че тези данни са подадени на късен стадий и следва да се потвърдят.
По думите на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев е открито и нелегално прилагане на ток, като и по тази линия ще се работи. Процесуално-следствените дейности на територията на столичния квартал „ Орландовци “ не престават.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР