София. На разширено заседание, с участието на областните координатори и

...
София. На разширено заседание, с участието на областните координатори и
Коментари Харесай

Жените социалистки в БСП: През 2019 г. ще работим за преодоляване насилието над жени

София. На разширено съвещание, с присъединяване на регионалните координатори и ръководителите на клубове от страната, активността си за 2018 година регистрира Обединението на дамите социалистки в Българска социалистическа партия. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . В словото си ръководителят на ОЖС Катя Николова подчертава върху активността на социалистките по двете съществени тематики - Националната самодейност " Повече дами в политиката " за равнопоставеност при показване на двата пола в листите за общински съветници на локални избори 2019 и тематиката за битката срещу насилието над дамите. Отчетено бе, че отговорно и с доста оферти, жените-социалистки са се присъединили в разискването на плана " Визия за България ".
" Надяваме се, че концепциите и самодейностите, споделени от нас, ще допринесат за задълбочаване на препоръчаните политики, тъй като " Визия за България " е посоката, вероятността и вярата на хората за развиване на страната и просперитета на обществото ", показа Катя Николова. Народният представител Дора Янкова добави, че ролята на дамите в Българска социалистическа партия е да работят уверено и целеустремено, с цел да може Визията да се осъществя в българските общини и с цел да се усъвършенства живота на хората. " Жените са се потвърдили във всички сфери на живота, завоювали се своето почтено място в локалната власт ", съобщи тя.
" Ние имаме задоволително положителни представители в общинските препоръки по места, кметове на села и общини и нашата роля е да разпространяваме техните дейности и препоръчаните от тях положителни начинания. Да създадем по този начин, че техният брой да се усили ", продължи Янкова. Тя изясни, че 2019 година ще бъде доста динамична и забавна, с акцент в работата върху тематиките за превъзмогване насилието над дами, подготовката ни за избори за органи на локалното самоуправление и намирането във всяко обитаемо място на дамите водачи. " Жените сме се потвърдили пред обществото като знаещи и можещи, с сила и усърдие, работещи за решение проблемите на хората ", заключи националният представител.
С приветствие към дамите социалистки се обърна и водачът на софийската организация на Българска социалистическа партия Калоян Паргов. Обединението на дамите социалистки поздравиха новоизбрания водач на ПЕС Сергей Станишев и Зита Гурмай, която още веднъж е ръководител на ПЕС - дами.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР