София. На днешното си заседание Комисията по отбрана отхвърли със

...
София. На днешното си заседание Комисията по отбрана отхвърли със
Коментари Харесай

Комисията по отбрана отхвърли предложението на „Воля“ за мораториум върху проектите за модернизация на Българската армия

София. На днешното си съвещание Комисията по защита отхвърли със 17 гласа „ за “ и 1 „ срещу “ проекторешението за налагане на мораториум върху плановете за " Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада " и " Придобиване на нов вид военен аероплан ", импортиран от народния представител Веселин Марешки и група народни представители на 29 май. Това оповестиха от Комисията по защита . Генерал Константин Попов, ръководител на комисията и депутат от ГЕРБ, изложи мнението на Политическа партия ГЕРБ против мораториума. В него се споделя, че модернизацията на Българската войска е приоритет за Политическа партия ГЕРБ, не от през вчерашния ден, и посредством нейното осъществяване ще бъде дадена опция и за откриване на нови работни места и насърчаване на стопанската система на страната в отбранителната промишленост.
В полемиката всички парламентарно показани партии отвън „ Воля “, поддържаха плановете за рационализация на армията и показаха своите доводи против импортирания от ВОЛЯ мораториум.
На съвещанието бяха показани и нововъзпроизведените генерали: генерал-майор Данчо Дяков – шеф на Национална работа за защита, бригаден военачалник Радостин Илиев – шеф на щаба на защитата и бригаден военачалник Пламен Ангелов – шеф на работа “Военна информация ”. Пред народните представители от Комисията по защита те споделиха своите визии за провокациите, които стоят пред тях и развиването на ръководените от тях служби.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР