София. На 19 април в хотел Маринела бяха връчени годишните

...
София. На 19 април в хотел Маринела бяха връчени годишните
Коментари Харесай

Двадесет и три отличени институции в четвъртото издание на „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус”

София. На 19 април в хотел Маринела бяха връчени годишните награди „ КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус ”, проведени от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club, оповестиха уредниците. Инициативата се организира под патронажа на Валери Симеонов – Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика на Р България.
Общо 23 компании, институции и медии получиха публично самопризнание за положените старания в посока развиване на човешкия капитал; непрестанно повишение на качеството на предлагания продукт/услуга; успеваемост и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; потребителски подход; сполучлив бизнес модел; ноу-хау; положително пазарно позициониране; стабилно развиване и други.
Официални посетители на церемонията бяха Валери Симеонов, Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика; Лъчезар Борисов, Заместник-министър на икономиката; Росица Димитрова, Заместник-министър на труда и обществената политика; Лозана Василева, заместник-министър на земеделието; Марияна Николова, шеф на политическия кабинет на заместник-министър ръководителя по икономическата и демографската политика; Янка Такева, ръководител на Синдиката на българските учители; Цветан Симеонов, ръководител на БТПП; Весела Начева, шеф кабинет на Министерството на районното развиване и благоустройството; Маджиде Ахмедова, Заместник-Председател на Българска Агенция за инвестиции; арх. Весела Вълчева-Макгий, ръководител на управителния съвет на Българския съвет за стабилно развиване и други, които връчиха награди на някои от отличените компании.
За първи път беше показан 3D модел на човешка колония в космоса - „ УниСпейс ”. Учениците от математическата гимназия „ Д-р Петър Берон ” /Варна/ - Иво Песев и Александър Георгиев описаха в елементи по какъв начин посредством него може да бъде избавено човечеството. С плана „ УниСпейс ” учениците от варненската математическа гимназия завоюваха 1-во място на Международния конкурс на НАСА. През май месец награденият екип от петима възпитаници е поканен да показа създаването си пред Конференцията за интернационално галактическо развиване на НАСА и Американското галактическо общество в Лос Анджелис. Вдъхновен от плана и ентусиазма на учениците, проф. дтн инж. Николай Вълканов, ръководител на Съвета на Директорите на „ Минстрой Холдинг ” АД разгласи, че ще поеме напълно разноските по пътуването на екипа и представянето им в Лос Анджелис.
За своите достижения в посока Иновации и Непрекъснато повишение качеството на предлаганите артикули и услуги оценки получиха ИМОТЕКА АД (в категория БРОКЕРИ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ) и Fibank (в категория БАНКИ). Наградата на Имотека АД получи персонално Люба Атанасова, Изпълнителен шеф на компанията, а оценката на Fibank бе връчено на Севдалина Василева, Изпълнителен шеф и член УС. „ Минстрой Холдинг ” АД сграбчи приз за Цялостен принос и стабилно развиване в минната промишленост в категория ИНДУСТРИЯ, а статуетката и плакетът взе проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов, Председател на Съвета на Директорите на „ Минстрой Холдинг ” АД. За Успешен мениджмънт в производството на високоалкохолни питиета и виновност оценката сграбчи Иван Папазов, Председател на Съвета на шефовете и изпълнителен шеф на VP Brands International. ПУРАТОС БЪЛГАРИЯ бяха удостоени с отличие за Успешен мениджмънт, качество и нововъведения в хранително-вкусовата индустрия, а премията получи персонално Ростислава Павлова, изпълнителен шеф на компанията. Отново в категория ИНДУСТРИЯ приз сграбчи и Електромоторен Завод ЕЛПРОМ ТРОЯН, който бе отличен за Устойчиво развиване, конкурентоспособност и нововъведения. Наградата бе връчена на Младен Мондешки, Изпълнителен шеф на Елпром Троян и Росица Петкова, шеф Маркетинг и нововъведения.
FUTURE HEALTH BIOBANK бе отличена за Лидерска позиция на българския пазар, качество и нововъведения в региона на извличането и съхранението на стволови кафези в бранш ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, а премията бе врчена на Вили Пеева - Пападопулу, шеф на Медицински център „ Афродита ” - представител за България на Фамилната тъканна банка „ Future Health ”. В категория РАБОТОДАТЕЛСКА МАРКА тази година две компании взеха приз - Даниела Авджиева, управител на фабрика за майонеза „ КРАСИ ” получи оценката за Ефективен мениджмънт, конкурентоспособност и грижа за служителя, а Бойка Модева, управител „ ПР и връзки ” взе премията от името на ТПК «Бутилираща компания ХИСАР». Архитектурно-строителна компания АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД сграбчиха премията за Устойчиво развиване и нововъведения в строителството и архитектурата, а наградата бе връчен на арх. Весела Мирянова, изпълнителен шеф на компанията. Филип Морис България ЕООД бяха наградени в категория БЪРЗООБОРОТНИ СТОКИ, за Иновации и ефикасни връзки. А РЕФАН БЪЛГАРИЯ сграбчиха премия за Конкурентен и ефикасен бизнес модел в бранш ИНДУСТРИЯ.
Георги Руков, Директор интернационално развиване получи оценката от името на Credissimo, които бяха отличени за Налагане на български ФинТех нововъведения на интернационалния пазар. Paysafe Bulgaria получиха премия за Работодателска марка и вложения в човешкия капитал. В категория ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ наградата получи Mtel – за Грижа за обществото и потребителски метод. АМИТИЦА ООД получи приз в бранш ЗЕМЕДЕЛИЕ за Успешни практики в растителната отбрана и биоземеделието, а премията бе връчена персонално на агр. инж. Здравка Смиленова, шеф на компанията. Народоосвободителна въстаническа армия ТЕЛЕВИЗИЯ пък сграбчи премия в категория МЕДИИ – ТЕЛЕВИЗИЯ, за Качествено наличие и новаторски медиен артикул, а наградата от името на медията получи Богомил Грозев, водещ на Новините на NOVA. За Лидерска позиция, меродавност на информацията и развиване на човешкия капитал отличие получи и Информационна организация ФОКУС. Днес.БГ и Инвестор.БГ пък взеха премия за Качествена и справедлива публицистика и обществена отговорност в категория МЕДИИ – ИНТЕРНЕТ.
Фондация „ НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ ” и арх. Пламен Пламенов Мирянов бяха удостоени с отличие в категория ЛИЧНОСТ – ВДЪХНОВИТЕЛ, за Инвеститор в християнските и национални обичаи на България. Димана Василева, Мениджър на Quintessentially България получи оценката от името на компанията в бранш УСЛУГИ, за Непрекъснато повишение качеството на предлаганата услуга. В категория ТУРИЗЪМ премията отиде при хотел Маринела, който бе отличен за Луксозен градски бизнес хотел и събитиен мениджмънт. J Point и J Point+ пък сграбчиха приз за Успешен бизнес модел в категория РЕКЛАМА И ПЕЧАТ.
Водещи на събитието бяха артистът и радио водещ Илия Георгиев и актрисата Албена Ставрева. За положителното въодушевление на гостите се погрижиха известната национална певица Поли Паскова, невероятният отбор „ Чинари ” и неповторитиме танцьори на Нешка Робева и „ Нешънъл арт ”.
Медийни сътрудници на тазгодишното издание бяха: телевизия Bulgaria on air, радио Витоша, радио Фокус, осведомителна организация Фокус, осведомителна организация Кросс, интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg.
Целта на премиите „ Компания на годината – Успехът на фокус ” е да се даде публичност на положителните бизнес практики, да се разпространява сполучливата промишленост в международен и местен мащаб, да се концентрира публичното внимание върху новаторски и настоящи модели за ръководство на бизнеса и компанията, като по този метод се насърчи предприемачеството измежду българската общност. Наградите на списание Business Lady са продължение на главната цел на изданието - да споделя сполучливи бизнес модели, да бъде естрада за разнообразни професионални триумфи, персонални качества и постижения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР