София. На 18 октомври ще бъде открит Седмият годишен форум

...
София. На 18 октомври ще бъде открит Седмият годишен форум
Коментари Харесай

МРРБ: На 18 октомври ще бъде открит Седмият годишен форум на Стратегията на ЕС за Дунавския регион

София. На 18 октомври ще бъде открит Седмият годишен конгрес на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район, оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството . Двудневното събитие ще се организира в Националния замък на културата в София в границите на Българското председателство на Стратегията и се провежда от Министерството на районното развиване и благоустройството в партньорство с Европейската комисия. България пое председателството на Стратегията за една година на 19 октомври 2017 година
В рамките на форума, от 10.00 часа на 18 октомври в зала 10 ще се организира среща на министрите с сектор туризъм от Дунавския район, които се чака да одобряват финален документ, фокусиран върху туризма и културното завещание и основаването на общ туристически артикул. В нея ще вземат участие комисарят по районна политика Корина Крецу, министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, министърът на туризма Николина Ангелкова и министрите с сектор туризъм на другите участващи в Стратегията страни. Това са държавите-членки на Европейски Съюз - Германия, Австрия, Словакия, Чешката република, Унгария, Словения, Хърватия и Румъния, и 5 страни отвън Европейски Съюз - Сърбия, Босна и Херцеговина, Република Молдова и Украйна.
След срещата, от 11.20 часа в зала 3.1 участниците ще си създадат фамилна фотография.
В 11.30 часа в зала 6 вицепремиерът Екатерина Захариева, комисар Корина Крецу, министър Петя Аврамова и министър Николина Ангелкова ще дадат взаимна конференция.
Откриването на форума ще бъде от 13.00 часа в зала 3. Той ще стартира с 3D мапинг, представящ хубостта и благосъстоянието на естественото, културното и историческото завещание в Дунавския район. Форумът ще бъде открит от вицепремиера Екатерина Захариева, комисар Корина Крецу и министрите Петя Аврамова и Николина Ангелкова. Изказване ще направи и еврокомисарят по обучение, просвета, юноша и спорт Тибор Наврачич.
Във фокуса на събитието ще бъде туризмът, като мотор за стопански напредък и териториално доближаване. Ще бъдат прегледани основни тематики за района, свързани с запазване на културното и историческото завещание, потреблението на нови технологии и цифровизация на туристическия бранш, транспортната съгласуваност и подвижност, сигурност и сигурност при предложение на туристическите услуги и други В рамките на обособените панели ще бъдат дискутирани опциите за привличане на обществени и частни вложения в туризма, както и потреблението на финансови принадлежности в интервала след 2020 година Ще бъдат наранени и тематиките за синергията и съгласуваността сред макрорегионалните тактики за реализиране общите цели на Европейски Съюз и за бъдещето на макрорегионалните тактики след 2020.
Седмият годишен конгрес на Стратегията на Европейски Съюз на Дунавския район ще продължи на 19 октомври. В края на събитието страната ни ще съобщи ротационното председателство на Стратегията на Румъния.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР