София. Министерството на образованието и науката и Изпълнителната агенция Главна

...
София. Министерството на образованието и науката и Изпълнителната агенция Главна
Коментари Харесай

МОН и ИА „Главна инспекция по труда“ подписаха споразумение за сътрудничество във връзка с установяването на непълнолетни лица, работещи без трудови договори

София. Министерството на образованието и науката и Изпълнителната организация „ Главна ревизия по труда “ подписаха съглашение за съдействие по отношение на установяването на малолетни лица, работещи без трудови контракти, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . От страна на МОН съглашението подписа министър Красимир Вълчев, а от страна на ИА „ Главна ревизия по труда “ изпълнителният шеф на Агенцията инж. Румяна Михайлова.
Инж. Михайлова изясни, че като контролна институция ИА „ Главна ревизия по труда “ постоянно е сътрудничила чудесно с всички държавни институции. „ Днес с това съглашение по-скоро определихме метода, по който ще обменяме информация, периодите и интервалите, при които това ще става. Смятаме, че бихме могли да бъдем потребни на МОН с информацията, която можем да предоставим за всички издадени позволения, отводи за малолетни лица и всички случаи на определяне на малолетни лица без трудови контракти “, сподели още тя. По думите й случаите на работа без позволени контракти не са доста. „ Установените отводи са не повече от 150 на фона на 6-7 хиляди позволения годишно за малолетни – става въпрос за сред 16 и 18 годишни. Това са позволения, които Инспекцията издава през летния сезон – за месеците от юни до август. Но за една година имаме издадени 1300 позволения отвън летния сезон, което демонстрира, че това са деца, които най-вероятно не посещават учебно заведение. Да не приказваме за малолетните, които намираме в цехове, на полето – те евентуално не са посещавали учебно заведение повече от година, две или три “, изясни инж. Михайлова. „ Но с това се надаваме да подпомогнем Механизма, който планува всички деца и възпитаници да бъдат обвързани в просветителната система. Защото образованият човек е с повече благоприятни условия за сполучлива реализация “, сподели още тя.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР