София. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с главния

...
София. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с главния
Коментари Харесай

Министър Данаил Кирилов се срещна с главния прокурор на Нюрнберг Лотар Шмит

София. Министърът на правораздаването Данаил Кирилов се срещна с основния прокурор на Главна прокуратура Нюрнберг господин Лотар Шмит. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . Министър Кирилов срещна госта с утвърдените на 14-ата сесия на Постоянната междуправителствена комисия „ България-Бавария “ оферти за съдействие през октомври т.г.
Сред тях са: обмяна на опит по отношение на рамковото решение за използване на правилото за взаимно признание към правосъдни решения по наказателни каузи, с които се постановат санкции отнемане от свобода; сключване на Споразумение за съдействие сред Софийски градски съд и Областен съд Мюнхен I в Свободна страна Бавария; съвместен продан на специалисти и съдействие в региона на образованието и подбора на личен състав в системата на осъществяване на наказванията и на практики по третирането, образованието трудовата ангажираност на лишени от независимост сред пандизите в България и Бавария.
Бе подчертано, че в страната ни е планувано построяването на нов образователен център за образование на личния състав в пенитенциарната система и нов затвор по Програма „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм, чиито програмен оператор е Министерството на правораздаването. В тази връзка министър Кирилов съобщи, че България ще употребява опита, който има Бавария при построяването на затворни уреди в други страни от Балканския район.
По думите на господин Лотар Шмит в последните години у нас се вижда значителен прогрес във връзка с изискванията в местата за отнемане на независимост.
По отношение на интернационалното правно съдействие и по-конкретно производствата по екстрадиция и трансфер на наказани лица бе регистрирано положителното съдействие сред двете страни.
Бе дискутирана и положителната процедура на продан на лектори при образованието на магистрати сред Националния институт по правораздаването и Министерството на правораздаването на Свободната страна Бавария.
Главният прокурор на Нюрнберг изрази убеденост, че България и Бавария могат да реализират положителни резултати в противодействието на трафика на хора в подтекста на идния във Варна семинар по тематиката на следващия ден, в който той ще вземе присъединяване. „ Радвам се, че съдействието ни продължава и дава резултати “, означи господин Лотар Шмит.
По време на срещата, на която участваха още доктор Хелмут Палдер, някогашен управителен министерски консултант в баварското Министерство на правораздаването, Н.Пр. Кристоф Айххорн, дипломат на Федерална република Германия и господин Богдан Мирчев - представител на фондация „ Ханс Зайдел “, баварската страна изрази поддръжка за подхванатите и продължаващи промени у нас в правосъдната система и местата за отнемане от независимост.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР