София. Липсата на активно гражданско общество забавя протичането на реформи.

...
София. Липсата на активно гражданско общество забавя протичането на реформи.
Коментари Харесай

Иван-Асен Иванов: Липсата на активно гражданско общество забавя протичането на реформи

София. Липсата на интензивно гражданско общество забавя протичането на промени. Това сподели за обзорното предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ зам.-председателят на „ Студентския клуб на политолога “ към СУ Иван-Асен Иванов. Той изясни, че натискът на жителите към държавното управление е непостоянен, не е повсеместен и всеобщ, което не подтиква системата към смяна.

„ Гражданското общество е либерален инструмент, посредством който оптимално да бъдат предпазени ползите на жителите и властта да бъде насочвана в такава посока, че да тя да работи точно в полза на хората. Когато това нещо не се случва и жителите не са дотам дейни, с цел да стартират всеобщо и тотално да диктуват процесите, тогава ние сме в обстановка, в която нещата се случват на по-забавена скорост “, добави зам.-председателят на Студентския клуб по политология към Софийския университет.

Иван-Асен Иванов сподели още, че българското общество към момента не е намерило своето място в НАТО и Европейски Съюз, само че е належащо да се разбере, че страната ни е в група с едни от най-развитите страни в света.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР