София. Когато излязат всички резултати във връзка с пътя край

...
София. Когато излязат всички резултати във връзка с пътя край
Коментари Харесай

Бившият шеф на АПИ инж. Лазар Лазаров: Когато излязат всички резултати във връзка с пътя край Своге, тогава ще се направят констатации за отговорности и вина

София. Когато излязат всички резултати по отношение на пътя край Своге, тогава ще се създадат констатации за отговорности и виновност. Това сподели инж. Лазар Лазаров – някогашен ръководител на УС на АПИ, след 4-часов разпит в Националната следствена работа, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
На въпрос дали към момента е в качество на очевидец, той отговори, че е по този начин. „ Отговорих на всички въпроси, които бяха заложени. Правова страна сме, за това са способените органи – разследване, прокуратура, съд. Има задоволително хора, които да се занимават със случая, тъй че нещата ще бъдат доведени до край “, разяснява той и уточни, че размерът на информация е голям.
Инж. Лазаров отхвърли да отговори на въпрос дали по негово време е бил подписан договорът с компанията реализатор за създаване на пътя Своге – София. „ Държавната приемателна комисия е според закона за устройство на територията, нейните дейности са написани във всички наредби. Тя е самостоятелен орган, излиза с Акт 16, на база на който се издава разрешението за прилагане - всичко е кристално ясно и регламентирано “, сподели още той.
„ Когато излязат всички резултати, тогава ще се създадат констатации за отговорности и виновност “, сподели още инж. Лазаров. Той изясни, че е минавал по сектора, на който се е случил случаят, и отговори, че хиляди коли минават от там дневно, което значи, че завоят се взима без проблем.
Инж. Лазаров изясни, че е станал ръководител на УС на АПИ в средата на септември 2011 година „ Другата информация можете да си я ревизирате “, разяснява той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР