София. Кметът на Община Перник Вяра Церовска връчи официално грамотата

...
София. Кметът на Община Перник Вяра Церовска връчи официално грамотата
Коментари Харесай

Перник: Кметът Вяра Церовска връчи грамота на талантливата Милена Георгиева, която се класира на трето място в конкурса „Цветовете на Мира“

София. Кметът на Община Перник Вяра Церовска връчи публично грамотата на надарената Милена Ивайлова Георгиева, която се класира на трето място в състезанието „ Цветовете на Мира “, проведен по случай откриването на Световния пробег на мира. Красивата творба е измежду петте рисунки, които ще отпътуват за португалската столица Лисабон и ще показват Перник и страната ни. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник .
Милена Георгиева е на 17 години и е възпитаничка на VI-то СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “.
„ Щастлива съм, че имам опцията да удостоя Милена с грамотата, да я поздравя за присъединяване й, за ентусиазма, за гения й, за това, което е направила и е показала нашия град на всички “, показа кметът Вяра Церовска при връчването на влиятелната премия. Даровитото момиче беше приветствано и от зам.-кмета по просвета и обучение Севделина Ковачева.
Милена не скри насладата си, че е възпитаничката на Шесто учебно заведение, а на рисунката си изобразява планетата ни и птицата, която е знак на мира.
„ Обичам всичко да рисувам, няма значение от тематиката. Радостна съм, че моята рисунка е оценена и ще пътува за Лисабон “, показа с усмивка Милена.
Творбата на момичето е класирана във възрастова група от 8 до 12 клас. Тя е оценена от особено жури, което включва специалисти от Министерството на образованието и науката. В състезанието за рисунки са взели присъединяване възпитаници от 6 учебни заведения с 18 произведения на територията на Перник.
Участниците са от VI-то СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, 8-мо ОУ „ Кракра Пернишки “, 10-то ОУ „ Алеко Константинов “, 11-то ОУ „ Елин Пелин “, ГПЧЕ „ Симеон Радев “ и СУ „ Олимпиец “. Всички образователни заведения получиха грамоти за присъединяване им.
Факелът на Световния пробег на мира мина през Перник. Той беше посрещнат от кмета на града Вяра Церовска през месец март в Общинския юношески дом. Лекоатлетическата щафета започва на 27 февруари от София и ще финишира на 8 октомври в Лисабон. Щафетата с пламнал факел пресъздава символиката на предаването на мира от нация на нация, като дава опция на всеки да направи своята крачка към един по-добър свят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР