София. Кметът на Младост“ Десислава Иванчева, зам.-кметът Биляна Петрова и

...
София. Кметът на Младост“ Десислава Иванчева, зам.-кметът Биляна Петрова и
Коментари Харесай

Кметът на „Младост“ Десислава Иванчева ще бъде обвинена за взимане на подкуп в особено големи размери- схемата „светна“

София. Кметът на „ Младост “ Десислава Иванчева, зам.-кметът Биляна Петрова и някогашен зам.-кмет на региона са привлечени като обвинени за взимане на рушвет в изключително огромни размери. За това закононарушение законът планува наказване от 10 до 30 години „ отнемане от независимост “, с конфискация на част или на цялото имущество, и отнемане от права. Прокурор Иван Гешев уточни, че е допустимо да им се издигнат обвинявания и за проведена незаконна група и пране на пари. Десислава Иванчева беше арестувана при зрелищна акция, която продължи 10 часа на 17 април. Разследващите обискираха автомобила й и откриха 70 хиляди евро. През цялото време кметът на „ Младост “ заставам с белезници пред Спортната палата. Късно през нощта, когато акцията завърши, Десислава Иванчева съобщи, че задържането й е клопка, а парите са подхвърлени в колата ѝ.
От Специализираната прокуратура обясниха цялата скица с подкупи в „ Младост “. При претърсването на кабинета и колата на Десислава Иванчева са открити стотици забавени преписки. До Прокуратурата и Антикорупционния орган са подадени голям брой сигнали за непозволени дейности в Община " Младост ". Досъдебното произвеждане против кмета Иванчева е формирано през февруари, инспекцията по него е осъществявана още от началото на декември. Разпитани са доста очевидци и са употребявани СРС-та. Строителен бизнесмен е оказал помощ на полиция и Прокуратура да заловят Иванчева с подкупа. Той се е обърнал към управляващите откакто кметът на „ Младост “ му е изискал 250 хиляди евро, с цел да реши казуса му. Казано му е, че щом има и други капиталови планове би трябвало да заплати към 1,1 млн. евро, като вследствие на договаряния цената е слязла до 500 хиляди евро. Организацията на Прокуратура, Министерство на вътрешните работи и Антикорупционния орган е от 100 индивида, които 20 дни са чакали Иванчева да вземе подкупа. Уредена е среща сред кмета Иванчева, зам.-кмета Петрова и някогашен зам.-кмет на „ Младост “, който е медиатор в предаването на сумата. Мястото на срещата е несъмнено от Десислава Иванчева- кафе покрай градинката „ Кристал “. „ Изнудваното лице съобщи сумата на медиатора в едно кафе. Той се свърза с кметицата и зам.-кметицата, отиде при тях, седнаха, пиха кафе 2 часа, взеха си парите. Той си взе 14 хиляди евро от тези 70 хиляди, което е неговата част, макар, че беше декларирал, че няма да вземе пари от кметицата “, разяснява прокурор Гешев и посочи, че медиаторът е щял да вземе и 20% от изнудвания бизнесмен. 70-те хиляди евро, с които е арестувана Иванчева, е най-голямата сума, с която някой в миналото е арестуван. Председателят на Антикорупционния орган Пламен Георгиев посочи, че Прокуратурата е събрала огромен размер от годни доказателства за незаконно действие на Десислава Иванчева.
В Министерски съвет вицепремиерът Екатерина Захариева разяснява, че при ареста на Десислава Иванчева границите са малко трансферирани. „ Разбира се, въпреки това всеки би трябвало да внимава какво прави и дали прави закононарушение. Оттук нататък ще се направи разбор “, уточни тя.
Пред постройката на Община Младост и пред Съдебната палата жители поддържаха кмета и зам.-кмета, и показаха недоволството си от метода, по който бяха задържани. Гражданите носиха плакати с надписи: „ Лъжци! Ние сме Деси и Биляна “, „ Мафиоти, стига към този момент сюжети и постановки! От жителите “, „ Държава и мафия дружно против Иванчева и „ Младост “ “. Пиарът на регион „ Младост “ Петър Кърджилов съобщи, че Десислава Иванчева е настъпила ползите на няколко огромни вложители за стотици милиони левове в полза на жителите. „ Няма компания и няма рушвет. Ръководството на региона сме на мнение, че това е инсценировка против нея “, уточни той и разгласи, че ще бъде заведено дело в Европейския съд за правата на индивида.
Биляна ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР