София. Като Национален координатор за борба с антисемитизма, заместник-министърът на

...
София. Като Национален координатор за борба с антисемитизма, заместник-министърът на
Коментари Харесай

Зам.-министър Георг Георгиев откри церемонията по отбелязване на Международния ден за възпоменание на жертвите от Холокоста

София. Като Национален координатор за битка с антисемитизма, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев откри церемонията в културен център „ Г8’’, с която бе маркиран Международния ден за възпоменание на жертвите от Холокоста. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Събитието е проведено взаимно от Министерството на външните работи на Република България и посолствата на Държавата Израел и Словашката република в София.
Пред гостите българският заместник-министър акцентира, че тази година е специфична за България – за пръв път ние честваме 27 януари като страна, пълновръстен член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста – авторитетна интернационална организация, съюз на страни, които търсят всички способи и пътища за това, по какъв начин да се оправят със актуалните проявления на езика на омразата, антисемитизма, ксенофобията.,,Българското държавно управление в лицето и на своя министър-председател господин Борисов, а също по този начин и на българската дипломация под управлението на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева са извънредно отдадени на задачата в България да осигурим среда, освободена от всички вероятни изрази на езика на омразата “.
Георг Георгиев благодари на Ирит Лилиан, дипломат на Израел в България за опцията Международния ден за възпоменание на жертвите от Холокоста да бъде почетен взаимно.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР