София. Кандидатите за ЕП от листата на БСП Крум Дончев,

...
София. Кандидатите за ЕП от листата на БСП Крум Дончев,
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Крум Дончев почете паметта на воините, дали живота си в битките за освобождението на Самоков

София. Кандидатите за Екологичен потенциал от листата на Българска социалистическа партия Крум Дончев, Момчил Неков и Цветелина Пенкова уважиха починалите воини, дали живота си в борбите за освобождението на град Самоков. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Еврокандидатите сервираха цветя на паметника „ Кръста “ в символ на благодарност.
На честването с изключение на събралите се възпитаници и учители участваха още Архиерейският наместник отец Михаил Колев, кметът на община Самоков Владимир Георгиев, народните представители Иван Ченчев и Радослав Стойчев, възстановка на патриотичните клубове „ Чакър челник “ – Самоков и съюз „ Единение “ – София.
„ За мен Самоков има особено място в моето сърце, освен поради любовта ми към планината, само че и тъй като свързвам този регион с рали „ България “. Именно тук завоювах две от моите победи през 2008 и 2014 година За мен е чест да бъда тук в памет на починалите освободители и да споделя този миг с жителите на град Самоков “, показа Дончев с обществеността, която се бе събрала да означи годишнината.
На този ден Самоков празнува 141 години от Освобождението си. В местността, където през днешния ден се издига паметникът „ Кръста “, самоковци са посрещнали съветските войски, които освобождават града от турското иго. Всяка година тук се отдава благодарност към войните, дали живота си в борбите за освобождението на Самоков. Паметта към историята е това, което ни съхранява като народ и като нация и наш дълг е да отдаваме благодарност към тези, които са дали живота си, с цел да я има през днешния ден България. Тогавашният идеал за независимост намира своето измерение през днешния ден. Свободни сме да избираме вярата си, фантазиите си, да живеем почтено и да разполагаме с живота си. В името на паметта на починалите и в името на българската еднаквост на идните генерации, дано съхраним историята ни такава, каквато е била в реалност и я опазим от всевъзможни вмешателства. Вечна памет на героите!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР